BCNL4_ART7 | BeCommerce

Hoe webshops ons tot wel 70 procent minder kleding retour kunnen doen sturen met enkele simpele 'trucjes'  

 

Petra De Sutter minister (Groen), wil retour verzendingen verminderen om het milieu te beschermen. In 2021 was de Belgische online modebranche goed voor 10 miljoen transacties. Ongeveer 3 miljoen van die kleren, schoenen, zonnebrillen,.. werden teruggestuurd omdat de maat fout of de kleur tegenviel. En dat is niet alleen slecht voor het milieu, het jaagt ook de webshops op kosten én het bezorgt consument rompslomp. "Nochtans kunnen we tot 70 procent van die retourzendingen volgens experts vermijden", zegt minister van Post Petra De Sutter (Groen). 
Rond 3 miljoen kleren, zonnebrillen en warden terug gestuurd omdat er iets mis was met de producten. En dat is niet goed voor het milieu en zorgt ook voor extra onnodige kosten.

Petra De Sutter, minister (Groen) is met een plan op gekomen om het retour probleem op te lossen aan de hand van technologische snufjes. Zo kunnen klanten bevoorbeeld met 360 graden fotos zien als ze het product werekelijk wel willen bestellen. Ook kun je nu met een bril in een virtuele paskamer een foto vanjezelf nemen en het kledingartikel zo op je plakken, net zoals een Instagram filter.

Zo heeft minister Petra De Sutter meer ideeën zoals: meer klanten recensies, inzoomen op protucten, luxeverpakking, productadvies met ‘maatvlaggen’.Bron 

19/10/2022