Mobile Payments: the New Normal (online webinar) | BeCommerce


Mobile Payments: the New Normal (online webinar)

Powered by Payconiq by Bancontact

Registraties zijn gesloten

MOBILE PAYMENTS: THE NEW NORMAL (ONLINE WEBINAR)
Powered by Payconiq by Bancontact

Iedereen betaalt tegenwoordig met zijn of haar mobiel. Bancontact merkte die trend snel op en ontwikkelde een unieke app, 'Payconic by Bancontact'. Die betalingsmethode zorgt ervoor dat je overal mobiel kan betalen. Door de 'best of both worlds' te combineren en betalingen zowel mobiel als met de debietkaart aan te bieden, blijft Bancontact de eerste keus van de Belg om online te betalen. 

In deze webinar praat Johan Boeckstijns, de Business Development Manager van Payconiq, jou door de (commerciële) voordelen om Payconiq aan jouw klanten aan te bieden. Daarnaast legt hij je uit hoe het Payconiq-concept juist in elkaar steekt en hoe de combinatie van kaart- en mobiele betalingen er in de praktijk uitziet. Bovendien toont hij je hoe Payconiq betalingen met maaltijdcheques in zijn app wist te integreren. Tot slot komen de toekomstplannen van Payconic by Bancontact aan bod. 

Na de presentatie, is er tijd voor een Q&A sessie, waarin je Johan jouw vragen kan stellen. De voertaal van deze webinar is Engels.


Spreker:

Johan Boeckstijns

Business Development Manager Payconiq

Johan is al meer dan 30 jaar actief in de Payment industry. Hij werkte voor verschillende betaalorganisaties zoals Visa International, Diners Club en Equens, waarbij hij zich richtte op de acceptatiekant van de kaartbetalingsindustrie. In 2016 was hij betrokken bij de lancering van Payconiq in België. Momenteel heeft hij een rol als Business Development Manager bij Bancontact Payconiq Company, waar hij zich voornamelijk richt op de relaties met grote retailers en technische partners.

Over Bancontact Payconiq Company

Als lokale speler biedt Bancontact Payconiq Company betaaloplossingen aan, veilig en op maat van elke handelaar, of het nu Payconiq of Bancontact is. De missie van het bedrijf is elektronische betaaloplossingen permanent te doen evolueren en ze zo "onzichtbaar" mogelijk maken. Dit in het kader van een sterke Belgische verankering, wat doorslaggevend is voor de bloei van de lokale economie.

De Payconiq by Bancontact-app biedt de mogelijkheid veilig mobiel te betalen in heel uiteenlopende situaties: in fysieke winkels (van de kleine buurtwinkel tot de Delhaize-supermarkt), online op webshops, op restaurant, op café, in de kantine van de sportclub, bij de dokter… je kan er ook facturen mee betalen, de rekening delen onder vrienden en kleine of grotere bedragen doneren aan verenigingen en goede doelen. De app richt zich tot alle Belgen - ze werkt namelijk op iOS- en Android-smartphones - en is toegankelijk voor de klanten van 20 banken. Belgen betaalden in 2021 maar liefst 204 miljoen keer met de Payconiq by Bancontact-app of met een bancaire app die de Bancontact en/of Payconiq betaalmethoden aanbiedt. 

De Bancontact-kaart blijft de referentie voor elektronische kaartbetalingen met een opwaartse beweging van contactloos betalen: 822,7 miljoen contactloze betalingen met de Bancontact-kaart in 2021. In 2021 zijn er in totaal 1,9 miljard betalingen verricht met de Bancontact-kaart en de Payconiq by Bancontact -app of met een bancaire app die de Bancontact en/of Payconiq betaalmethoden aanbiedt. 

Datum & Tijd
donderdag
2 juni 2022
14:00 15:00 Europe/Brussels
Locatie

BeCommerce

Markiesstraat 1
1000 Brussel
België
+32472544015
info@becommerce.be
Krijg het adres
Organisator

BeCommerce

+32472544015
info@becommerce.be
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.