Taxation of the Digital Economy - E-commerce and Indirect Tax (online webinar) | BeCommerce


Taxation of the Digital Economy - E-commerce and Indirect Tax (online webinar)

Gepresenteerd door PwC

Registraties zijn gesloten


TAXATION OF THE DIGITAL ECONOMY - ECOMMERCE AND INDIRECT TAX (ONLINE WEBINAR)
Gepresenteerd door PwC

E-commerce is dankzij de globalisering en digitalisering een booming business, maar is ook onderhevig aan voortdurende veranderingen en nieuwe regelgeving die een complex en uitdagend landschap hebben gecreëerd. Daarom kan je weleens het zicht verliezen op de nieuwe verplichtingen en vooral de impact die het op jouw bedrijf kan hebben. 

In 2021 is het nieuwe e-commercepakket in werking getreden. Dat pakket zorgde voor een vervorming van de btw- en douanevoorschriften voor de verkoop op afstand van goederen in Europa. Daarbovenop komt de nieuwe verordening inzake fiscale transparantieregels voor digitale platforms, die nieuwe rapportageverplichtingen voor digitale platforms creëert.

Gezien de nieuwe wetgeving, aanbevelingen en veranderingen op dit gebied, rijst de vraag: bent u mee met het steeds veranderende landschap en bent u goed voorbereid op de toekomst? Samen met PwC organiseren wij een webinar met betrekking tot de indirecte fiscale aspecten van e-commerce.

Deze webinar wordt gepresenteerd door toegewijde PwC-professionals. Bovendien bieden wij u tijdens een korte Q&A-sessie de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen.

Wij hopen u allen virtueel te mogen ontmoeten tijdens deze sessie!

Sprekers:

Claire De Lepeleire

Director - Indirect Tax Services

Claire De Lepeleire is ITX Director bij PwC. Haar specialisatie is BTW en Douane, zowel op Europees als internationaal niveau.

Claire staat multinationale ondernemingen bij in hun aanpak van Indirect Tax prioriteiten en geeft advies over ITX-planningsmogelijkheden.

Claire neemt deel aan het onderzoek van de EU naar een geïntegreerde en vernieuwende herziening van de EU-regels voor elektronische handelstransacties vanuit derde landen vanuit een douane- en belastingoogpunt. Bovendien is ze gastvrouw van de EiTG (European Indirect Tax Group), waar alle aspecten van indirecte belastingen (HvJ-zaken, EG-voorstellen, OESO, werkgroepen indirecte belastingen) worden besproken.

Stephanie Van Hoydonck

Senior Manager - Indirect Tax Services

Stephanie is senior manager bij PwC en maakt sinds 2010 deel uit van het Indirect Tax Team.

Tijdens haar professionele loopbaan werkte Stephanie voor een grote verscheidenheid aan Belgische en multinationale cliënten die te maken hebben met complexe btw-kwesties. Ze staat cliënten bij over het volledige spectrum van btw-diensten zoals planning, onderzoek, compliance, regularisaties en audits. 

Stephanie maakt tot slot deel uit van het PwC-kernteam voor Digitale economie.

Paulien Laeveren

Manager - Indirect Tax Services

Paulien Laeveren is Manager bij PwC en maakt sinds 2017 deel uit van het Indirect Tax Team. 

Tijdens haar professionele carrière werkte Paulien voor een grote verscheidenheid aan nationale en multinationale cliënten. Ze ondersteunde cliënten in verschillende sectoren op een volledig spectrum van btw-diensten, waaronder het beheer van fiscale geschillen en regularisaties, het vervullen van btw-verplichtingen en formaliteiten, btw-planning en algemene ketenleveringsactiviteiten.  In de loop der jaren vergaarde ze ervaring in o.a. de vastgoed- en retailsector.

Paulien maakt net als Stephanie deel uit van het PwC-kernteam voor Digitale economie.

Datum & Tijd
dinsdag
6 september 2022
10:00 11:30 Europe/Brussels
Locatie

BeCommerce

Markiesstraat 1
1000 Brussel
België
+32472544015
info@becommerce.be
Krijg het adres
Organisator

BeCommerce

+32472544015
info@becommerce.be
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.