BCNL1_ART1 | BeCommerce

Logistiek vastgoed en e-commerce verkleinen CO2-voetafdruk van retail


In de maand december 2020 bereikte de e-commercecurve een hoogtepunt dat in de voorgaande maanden en jaren nog nooit werd gehaald. De curve steeg in termen van productverkoop.


Odoo + afbeelding en tekst

 

In de maand december 2020 bereikte de e-commercecurve een hoogtepunt dat in de voorgaande maanden en jaren nog nooit werd gehaald. De curve steeg in termen van productverkoop. In dit nieuwe tijdperk zou het aantal onlinebestellingen van pakjes met 80% moeten toenemen. Dit is het dubbele of zelfs het drievoudige van het aantal bestellingen dat ooit eerder werd opgetekend. Een studie van het Real Estate and Innovation Lab toont de echte milieuvoordelen van online bestellen aan. 

De covid19 heeft zeker economische, sociale, maatschappelijke en milieuschade veroorzaakt... maar er zijn ook goede gebeurtenissen zoals online winkelen. De cijfers hebben een recordniveau bereikt wat de verkoopresultaten betreft. Met name in de Verenigde Staten zijn de online verkopen tijdens de wintervakantie van 2020 met 50% gestegen. Dit werd ook waargenomen in andere grote werelddelen zoals China en Japan, Europa en nog veel meer. Volgens het MIT is de gemiddelde uitstoot per verpakking ongeveer 2,4% lager.

Bron

29/01/2021