BCNL1_ART6 | BeCommerce

Vanaf 7 februari worden uw pakketten ook op zondag door bpost bij u bezorgd.

Deze crisis heeft de e-commerce-giganten bevoordeeld ten opzichte van de kleine en onafhankelijke plaatselijke handelaren. Geconfronteerd met deze veranderingen in gedrag en aankopen zal de koerierdienst bpost zich aan deze nieuwe vorm van werken aanpassen in het tempo van de bevolking. Vanaf 7 februari zal bpost ook op zondag pakjes leveren. 

Odoo + afbeelding en tekst

 

Deze crisis heeft de e-commerce-giganten bevoordeeld ten opzichte van de kleine en onafhankelijke plaatselijke handelaren. Geconfronteerd met deze veranderingen in gedrag en aankopen zal de koerierdienst bpost zich aan deze nieuwe vorm van werken aanpassen in het tempo van de bevolking. Vanaf 7 februari zal bpost ook op zondag pakjes leveren. Natuurlijk zijn de klanten die adepten zijn van en trouw zijn aan Amazon en die een Amazon Prime account hebben, die in principe meer willen betalen voor een betere en snellere service, voor hen al gebaat bij dit soort service. De tendens is om deze gangbare praktijk uit te breiden tot alle klanten. Om aan de groeiende vraag te voldoen, heeft bpost zich moeten aanpassen. Grote bedrijven met dezelfde leveringsgraad denken er al over, zoals Coolblue, Zalando, Krëfel, Vanden Borre...

bpost maakt zijn eigen prognoses en schat dat op zondag 10.000 pakjes zullen worden bezorgd en dat voor het jaar 2021 een aanzienlijke toename van het aantal bestellingen wordt verwacht.

Dit zal schade toebrengen aan de lonen, aangezien de strijd werd uitgevochten tussen de werknemers, de vakbonden en deze leveringsleider. 200 % was het bedrag dat werknemers die gewend waren op zondag te werken, konden verdienen. Het salaris werd daarom verhoogd van 200% tot 50% om de werkgelegenheid te garanderen en permanent te maken. De vakbondsleden blijven dus sceptisch en vrezen dat studenten en tijdelijke werknemers bevoordeeld zullen worden.


Bron

29/01/2021