BCNL1_ART9 | BeCommerce

Verdubbeling van het aantal bestelwagens op de weg dankzij e-commerce

Sinds het begin van deze eeuw is het verkeer op de Belgische wegen verdubbeld, en dat is te wijten aan het overmatig gebruik van onlineverkoop. In 20 jaar zijn de cijfers blijven stijgen. 

Odoo + afbeelding en tekst

 

Sinds het begin van deze eeuw is het verkeer op de Belgische wegen verdubbeld, en dat is te wijten aan het overmatig gebruik van onlineverkoop. In 20 jaar zijn de cijfers blijven stijgen. E-commerce is de auteur van deze schokkende evolutie op het gebied van distributie. Digitaal staat ook centraal in veranderingsprocessen in bedrijven. De cijfers werden bekendgemaakt door FEBIAC, de federatie van de auto- en tweewielerindustrie in België en het Groothertogdom Luxemburg.

Thuisbezorgde pakjes zijn een realiteit waar we allemaal mee te maken hebben, het is een gewoonte geworden bij de Belgische bevolking in het bijzonder. Het coronavirus ligt hieraan ten grondslag en het heeft de tendens van de consumenten om op het net te kopen versterkt. Het aantal nieuwe stromen heeft ook centraal gestaan in het manoeuvre. Deze is verdubbeld. De meest populaire bestelwagen in 2020 was de Ford Transit Custom. 829416 bestelwagens waren op de weg. Een stijging van 3,8% ten opzichte van 2019. In 2020 rijden er bestelwagens op aardgas en elektrische bestelwagens.


Bron

29/01/2021