BCNL1_NL | BeCommerce
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Logistiek vastgoed en e-commerce verkleinen CO2-voetafdruk van retail

In de maand december 2020 bereikte de e-commercecurve een hoogtepunt dat in de voorgaande maanden en jaren nog nooit werd gehaald. De curve steeg in termen van productverkoop.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Aankoopintenties in Coronatijd: 10 statistieken die je helpen bij het inrichten

De pandemie heeft medische, sociale en economische gevolgen. Wij hebben gezien dat het online koopgedrag van liefhebbers, dwangmatige kopers, enigszins verandert naar gelang van hun koopintenties en productaanpassingen, de tijd die zij op het internet doorbrengen, enz. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

De opmars van e-commerce: de consument heeft het lot van de werknemers in handen

Als gevolg van het Covid-19 zijn de detailhandel en de handel in het algemeen sterk getroffen en hebben tegenschokken teweeggebracht. Dit heeft zijn weerslag gehad op de digitale wereld en de omwenteling die deze heeft teweeggebracht in de teams en het personeel, die gewend zijn aan een volgehouden tempo. Vermoeidheid werd gevoeld tijdens deze nogal eigenaardige periode. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Liège Airport: een opheldering achter de Fedex storm

Slachtoffer van de huidige economische crisis zijn alle ondernemingen die met talrijke collectieve ontslagen worden geconfronteerd. Het omzetaandeel van de mastodont is enorm, we hebben het over miljoenen euro's. Wat vroeger de rijkdom van Luik was, is er niet meer. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Emmaus probeert te reageren op de concurrentie van e-commerce.

Om al diegenen die niet de mogelijkheid hebben om een Emaüs-winkel te bezoeken of zich hierover te laten informeren, de kans te geven om in te spelen op deze crisis, is het online tweedehands platform nu al toegankelijk voor internetgebruikers.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Vanaf 7 februari worden uw pakketten ook op zondag door bpost bij u bezorgd.

Deze crisis heeft de e-commerce-giganten bevoordeeld ten opzichte van de kleine en onafhankelijke plaatselijke handelaren. Geconfronteerd met deze veranderingen in gedrag en aankopen zal de koerierdienst bpost zich aan deze nieuwe vorm van werken aanpassen in het tempo van de bevolking. Vanaf 7 februari zal bpost ook op zondag pakjes leveren. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Recordaantal klachten over webshops

Er komen overal klachten binnen over online verkoop. De cijfers voor het jaar 2021 zijn te voorzien, maar er zouden geen grote veranderingen mogen zijn ten opzichte van het jaar 2020. Het effect zal hetzelfde zijn vanwege deze twee ongewone jaren. Er waren 7541 klachten tegen 5264 klachten het jaar voordien geregistreerd over webshops wegens wanbeheer bij de levering van pakjes.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Opgelet als u online koopt in het VK

De Europese Commissie heeft onlangs nieuwe regels en beperkingen voor de Brexit vastgesteld. Het is moeilijk geworden om goederen vanuit Engeland te vervoeren.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Verdubbeling van het aantal bestelwagens op de weg dankzij e-commerce

Sinds het begin van deze eeuw is het verkeer op de Belgische wegen verdubbeld, en dat is te wijten aan het overmatig gebruik van onlineverkoop. In 20 jaar zijn de cijfers blijven stijgen.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

De nieuwe inschrijving op de Belgische e-Commerce site

Internet is de beste manier om een groeiende gemeenschap van kopers te hebben. Het belang bestaat erin dat zij zich abonneren op de nieuwsbrief om hen om te converteren in kopers. Het doel is de koper loyaal te maken, maar vergeet niet dat het vereenvoudigen van het hele online registratieproces door alleen de noodzakelijke informatie te vragen, des te meer voor een betere conversie zal zorgen.