BCNL1_NL | BeCommerce

Oplossing gevonden voor influencers die thuisadres niet willen vermelden op sociale media

Eva De Bleeker, staatssecretaris voor Consumentenbescherming, heeft een oplossing gevonden voor de problematiek rond adresvermeldingen van influencers op sociale media. Afgelopen zomer ontstond paniek omdat influencers voortaan wettelijke verplicht zouden worden om hun vestigingsadres te vermelden bij berichten.DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse e-commercespecialist Monta

DHL Supply Chain, onderdeel van de Deutsche Post DHL Group, heeft aangekondigd dat het een meerheidsbelang heeft genomen in de Nederlandse e-commercespecialist Monta.
Bezorgcentrum Amazon opent de deuren op Blue Gate

Vandaag is de eerste Belgische vestiging van Amazon op Blue Gate Antwerp geopend. Amazon zal van hieruit zowel het stadscentrum als de bredere Antwerpse omgeving bedienen. Het depot levert meer dan vijftig directe banen op.

Belgen kopen graag online via hun smartphone

Het gebruik van smartphones voor e-commerce is de afgelopen vijf jaar verdubbeld, bleek donderdag uit de BeCommerce Market Monitor.


 De komst van Amazon naar België: bedreiging of kans voor ondernemers?

Een paar klikken en een dag vertraging volstaan om een op Amazon besteld product geleverd te krijgen. Goed of slecht nieuws voor onze ondernemers, de reus heeft de komst van een specifiek Belgisch platform aangekondigd.

Prof UGent: “Zou zinvol zijn om de gasprijzen in Europa tijdelijk te bevriezen”

“Het zou zinvol zijn om de gasprijzen in Europa tijdelijk te bevriezen”. Dat heeft Koen Schoors, hoogleraar economie van de UGent, woensdag gezegd in de Kamer.


Drone leveringen: al een realiteit in de Verenigde Staten

Een drone verschijnt in de uitgestrekte hemel van Texas, laat een kleine kartonnen doos vallen in een tuin in een buitenwijk en vertrekt onmiddellijk, bijna geruisloos, tot onverschilligheid van de buurt.