BCNL2_ART1 | BeCommerce

Zal de regering Amazon en Fnac dwingen om meer aan te rekenen?De regering heeft besloten tot een minimum van 3 euro voor frankering van online gekochte boeken voor minder dan 35 euro aan aankopen en 1 cent. Boekverkopers wilden minimaal 4,50 euro.De regering heeft besloten tot een minimum van 3 euro voor porto op boeken die online worden gekocht voor minder dan 35 euro en 1 cent. Boekverkopers wilden minimaal 4,50 euro.


De regering heeft een middenweg gekozen tussen de reuzen van de onlinehandel en de boekhandels over de kwestie van de minimumverzendkosten voor boeken, zei het ministerie van Cultuur donderdag.


Die verzendkosten kunnen sinds een wet uit 2014 niet meer op nul staan, maar Amazon en Fnac stellen ze systematisch op 0,01 euro.


Een in december 2021 aangenomen wet had tot doel de minimumprijs te verhogen om consumenten aan te moedigen boekhandels te bezoeken in plaats van online te bestellen. De wetgever liet het aan de uitvoerende macht over om de bedragen vast te stellen.


De regelgevende instantie voor de postsector, Arcep, heeft 3 euro aanbevolen toen zij een openbare raadpleging over dit onderwerp startte.

Bron 

23/09/2022