BCNL2_ART2 | BeCommerce

1,2 miljoen Belgen gebruiken Klarna, de speler van de uitgestelde betalingKoop nu, betaal later" wint aan momentum. Klarna, dat een betaaloplossing voor 30 dagen biedt, wordt door 1,2 miljoen Belgen gebruikt. Het Krediet Observatorium is bezorgd.

Koop nu, betaal later" wint aan momentum. Klarna, dat een betaaloplossing voor 30 dagen biedt, wordt door 1,2 miljoen Belgen gebruikt. Het Krediet Observatorium is bezorgd.

 

In de twee jaar dat Klarna in België aanwezig is, heeft het zich snel een plaats veroverd in het consumentengebruik. Meer dan 1,2 miljoen Belgen hebben al van zijn oplossingen gebruik gemaakt. Dit betekent een stijging met 20% in één jaar voor dit Zweedse bedrijf dat actief is op het gebied van "koop nu, betaal later", een systeem dat consumenten in staat stelt de betaling van hun aankopen uit te stellen.

 

In België biedt Klarna sinds het begin van het jaar een betalingsplan van 30 dagen (voorheen 21 dagen). De consument kan besluiten onmiddellijk te betalen, wat hij in 40% van de gevallen doet. In het geval van uitstel van betaling rekent de onderneming geen extra kosten aan. Klarna wordt beloond via een commissie die aan de handelaar in rekening wordt gebracht.


Bron 

23/06/2022