BCNL2_ART2 | BeCommerce

Wordt 2021 een beter jaar voor de vastgoedwaarden?

Aandelen zijn een goede manier om geld te verdienen. Maar door de grote gebeurtenissen die we nu meemaken, zijn er veranderingen aangebracht. Het aandeel Care Property Invest is daar een voorbeeld van, met een daling van 9% ondanks haar herstel, of de kleine speler Ascencio (-13%) kon zich beter verdedigen dankzij het aanzienlijke gewicht van de voedingswinkels.

Odoo + afbeelding en tekst

 

Aandelen zijn een goede manier om geld te verdienen. Maar door de grote gebeurtenissen die we nu meemaken, zijn er veranderingen aangebracht. Het aandeel Care Property Invest is daar een voorbeeld van, met een daling van 9% ondanks haar herstel, of de kleine speler Ascencio (-13%) kon zich beter verdedigen dankzij het aanzienlijke gewicht van de voedingswinkels. Anderen waren niet zo gelukkig, zoals Qrf, Vastned Retail Belgium en Wereldhave Belgium, die hun aandelenkoersen zagen dalen van 30% tot 54%. De koers bedroeg 23% voor 18,8 euro. Maar ook de exploitanten van verpleeghuizen, de huurders van de GVV, die met hogere kosten worden geconfronteerd. Deze praktijken waren destijds al controversieel en werden beschouwd als een van de meest voorkomende op de markt. Zo waren het papieren vastgoed en de aandelenmarkt twee belangrijke factoren achter de daling. Maar niet alleen dat, ook de situatie die ons allemaal dwong om ons geld in de periode vanaf maart 2020 anders te besteden, was doorslaggevend. Consumenten wendden zich tot de online verkoop. De reusachtige Amazon was de grote winnaar in deze bijzondere situatie.

Tijdens de eerste opsluiting bleven de winkels in Nederland open, maar er was sprake van een omzetdaling. Aan de andere kant werd commercieel vastgoed buiten de stad ook meer geschikt voor het gebruik van "click & collect". Ook het bezoek aan winkelparken en retailmagazijnen verliep beter. Wat betreft Vastgoed: "Kantoorvastgoed heeft ook in 2020 een bijzonder moeilijke periode doorgemaakt, toen iedereen thuis begon te werken. Dit is dus iets nieuw voor de nieuwe internetconsumenten.


Bron 

22/01/2021