BCNL2_ART9 | BeCommerce

Bescherming betekent ook dat u de consument in staat stelt de juiste keuzes te maken.

"We moeten de positie van de consument versterken in het belang van een duurzame toekomst", schrijft EU-commissaris Didier Reynders. Europa stelt de consument in staat om goede keuzes te maken. 

Odoo + afbeelding en tekst

 

"We moeten de positie van de consument versterken in het belang van een duurzame toekomst", schrijft EU-commissaris Didier Reynders. Europa stelt de consument in staat om goede keuzes te maken. Tussen 1972 en 2020 is de wet in de richting van de consument en de koper gegaan. Met name betekent dit dat men een online gekocht product kan retourneren, een gratis garantie van twee jaar ter bescherming tegen elk defect artikel, ook grensoverschrijdende fraude.

 In de loop der jaren is Europa sterk geworden op het gebied van veiligheid en heeft het met succes het vertrouwen van de consument gewonnen. Maar het was in 2020 dat er een volledige herziening van de consumentenrechten plaatsvond. 

De sterke toename van de online verkoop is een versneller in deze richting. Dit neemt echter niets weg van het feit dat er nog steeds nep reclames, nep producten en nep berichten zijn die enorm zijn gestegen.

Dankzij de Europese Commissie zijn de juiste keuzes gemaakt aan de kant van de kopers. Als er problemen zijn, zal de commissie altijd aan hun kant staan. Het beste aanbod is niet altijd het beste.

Ondanks de vele voordelen van e-commerce heeft een fiasco van 42% van de Belgische bevolking geleid tot een digitale kloof. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in deze tijd en nieuwe technologieën zijn versnellers van goede keuzes. 


Bron

22/01/2021