BCNL3_ART10 | BeCommerce

Amazon koopt Hamse robotbouwer CloostermansAmazon wil een versnelling hoger schakelen in de robottechnologie voor zijn warenhuizen. De Amerikaanse e-commercegigant komt daarvoor verrassend uit bij de überdiscrete Oost-Vlaamse machinebouwer Cloostermans.


Met Cloostermans kiest Amazon niet bepaald voor een starter om zijn activiteiten in robotica voor e-commerce uit te bouwen. Het Hamse bedrijf heeft roots die teruggaan tot de 19de eeuw, toen het machines herstelde voor de textielindustrie.

Het bedrijf is al zes generaties in handen van de familie Cloostermans. Hilde Cloostermans, die samen met haar man Philip Corens alle aandelen van de machinebouwer controleert, blijft ook na de overname voorzitster. Cloostermans ontwerpt en produceert op maat gemaakte machines voor bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Bijna twee jaar geleden stapte het Oost-Vlaamse bedrijf in Medimundi, de spin-off van de Turnhoutse kaart- en bordspellenfabrikant Cartamundi die hoogwaardige FFP2- en FFP3-mondmaskers maakt.

Twee jaar geleden ging Cloostermans in zee met het Duitse Siemens om op basis van artificiële intelligentie nieuwe oplossingen te bedenken voor de verpakkingsindustrie. Maar de technologie van Cloostermans is evengoed terug te vinden in projecten voor het opwekken van energie via zeegolven.


Bron 

09/09/2022