BCNL3_ART2 | BeCommerce

Zetes: de invloed van omnichannel en e-commerce op logistieke processen


E-commerce en omnichannel zijn in verband met de pandemie toegenomen en dit heeft grote gevolgen voor de logistieke processen. De onlineverkoop is in Europa zelfs met meer dan 129% gestegen. Er moet dus meer aandacht worden besteed aan de digitalisering van logistieke processen, meldt Zetes' manager Gilbert Wellemans.

Odoo + afbeelding en tekst

 

E-commerce en omnichannel zijn in verband met de pandemie toegenomen en dit heeft grote gevolgen voor de logistieke processen. De onlineverkoop is in Europa zelfs met meer dan 129% gestegen. Er moet dus meer aandacht worden besteed aan de digitalisering van logistieke processen, meldt Zetes' manager Gilbert Wellemans. Hij voegt eraan toe dat de digitalisering meer ruimte inneemt en in verschillende sectoren van activiteit, zoals slagers die zich richten op het bestellen van producten op het internet met rechtstreekse levering aan de klant. Het gaat om activiteiten die niet echt door de crisis zijn getroffen.

Voor meer efficiëntie en snelheid zullen de mensen die de bestellingen moeten klaarmaken, worden uitgerust met spraakoplossingen en headsets zodat zij hun handen vrij hebben om de bestellingen te organiseren. Bij leveringen is het van groot belang in één keer te leveren om schade, extra kosten en klantenbinding te voorkomen. 

Software (ePOD) die het leveringsproces stap voor stap registreert, maakt een vlotte levering van goederen mogelijk en biedt toegang tot een flexibel logistiek model. Dit betekent dat het systeem last-minute wijzigingen mogelijk maakt en deze doorgeeft aan de klant, die in real time op de hoogte wordt gebracht.

Zetes besteedt ook aandacht aan sanitaire maatregelen door een systeem aan te bieden voor het desinfecteren van schermen en handscanners met de Zetes UVC-kast in slechts 1 minuut met tot 10 handscanners tegelijk. Dankzij ultraviolet licht verdwijnen 99,99% van de bacteriën en andere verontreinigingen en tasten ze het plastic niet aan, in tegenstelling tot hydro-alcoholische gels.Bron 

26/02/2021