BCNL3_ART5 | BeCommerce

Bpost plaatst twee pakketkluizen in Kapellen


Kapellen in het Vlaamse Gewest wordt de diensten van bpost aangeboden. De stad heeft namelijk besloten om daar twee pakketkluizen te laten plaatsen. Een pakketjeskluis, wat is dat? Dat zijn slimme kluisjes met ophaalpunten. Met de digitalisering krijgen we te maken met nieuwe leveringsmethoden.


Odoo + afbeelding en tekst

 

Kapellen in het Vlaamse Gewest wordt de diensten van bpost aangeboden. De stad heeft namelijk besloten om daar twee pakketkluizen te laten plaatsen. Een pakketjeskluis, wat is dat? Dat zijn slimme kluisjes met ophaalpunten. Met de digitalisering krijgen we te maken met nieuwe leveringsmethoden. Deze kastjes, die enkele jaren geleden zijn ontwikkeld, worden op openbare plaatsen of in winkelcentra geplaatst met als enige doel klanten in staat te stellen hun online aankopen met behulp van een eenvoudige code af te halen.

 E-consumenten hebben dus de keuze uit alle ophaalmethoden voor pakketten die vandaag op de markt beschikbaar zijn. Het is een automatische levering en is milieuvriendelijker geworden dan thuisbezorging. Net als bij de logistiek staat centralisatie centraal bij deze nieuwe vorm van pakketdistributie. Naast flexibiliteit bij de bezorging zijn ook zon- en feestdagen inbegrepen. Nieuwe aanbiedingen voor nieuwe eisen. Dit is een concurrentievoordeel voor bedrijven die besluiten deze vorm van pakketdistributie in hun processen te integreren. Er is geen personeel voor de machines die aan het werk gezet worden. Klanten en koeriers gebruiken deze nieuwe processen autonoom en onafhankelijk via een in de telefoon geïntegreerde toepassing.

Een ander voordeel is dat zij hun ophaalmiddelen ook kunnen gebruiken als er geen online bestellingen zijn geplaatst. Een bestelling kan in het systeem worden voorbereid. Het idee van bpost is om klein te beginnen om de impact van dit nieuwe model te zien en zo te beslissen of er al dan niet meer in dit soort strategie moet worden geïnvesteerd. Andere plaatsen in de stad lijken gunstig te zijn voor deze installatie, zoals parkeerterreinen. Piekuren zijn ook een tactiek om de winstgevendheid van een onderneming vast te stellen.Bron 

26/02/2021