BCNL3_NL | BeCommerce
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Online kopen: wat als de retourzending niet of beschadigd aankomt bij de webshop?

Dankzij het herroepingsrecht kunt u onlinebestellingen meestal retourneren. Maar wie moet opdraaien voor de kosten als de ene partij beweert dat het pakket correct verzonden werd en de andere dat hij niets of een pakket met beschadigde inhoud heeft ontvangen?

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Rabobank investeert groeikapitaal in e-commerce platform Expivi


Rabobank en een groep private investeerders maken vandaag bekend € 3,2 mln. te investeren in Expivi. Met het geld gaat het Eindhovense bedrijf, dat e-commerce bedrijven in staat stelt hun producten in 3D te laten configureren en personaliseren, uitbreiden in het buitenland.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Amazon ouvre son premier magasin non-alimentaire hors des Etats-Unis

De eerste winkel zal producten verkopen met minstens 4 van de 5 sterren op de Britse site van de e-commercegigant.Verbolia, een Belgische scale-up, sluit een van de grootste Britse e-commercesites aan


Verbolia, een Waalse start-up die gespecialiseerd is in de optimalisering en automatisering van Google-referenties, heeft zijn intrede gedaan op de Britse markt. Het heeft een contract getekend met het Boohoo platform.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

PostNL België, SafeShops en CCV lanceren ‘Digital’s got talent’

Met Digital’s Got Talent openen PostNL België, SafeShops en CCV de zoektocht naar een origineel, realistisch en duurzaam concept voor een nieuwe webshop.  België telt heel wat online ondernemers. Alleen al in 2020 kwamen er in België zo’n 7.300 nieuwe, occasionele webshops bij. Stuk voor stuk entrepreneurs die geïnspireerd en gemotiveerd online aan de slag gaan.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Duitse steden en gemeenten willen belasting op levering van pakjes door grote webshops


De Duitse koepelvereniging voor steden en gemeenten (Deutsche Städte- und Gemeindebund, DStGB) vraagt een belasting op de levering van pakjes door de grote webshops. Met de inkomsten daarvan willen ze de renovatie van infrastructuur in de steden en gemeenten financieren.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Digitalisering van bedrijven: welke gevolgen voor de menselijke hulpbronnen?

De gezondheidscrisis en de administratieve sluitingen van bedrijven hebben veel druk uitgeoefend op detailhandelaars om hun onlineaanwezigheid op te starten of te versnellen. Een studie van KPMG werpt licht op de expertisegebieden die detailhandelaars hebben moeten ontwikkelen op hun verschillende niveaus van digitale maturiteit.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Zo wordt online winkelen een pak goedkoper

Online shoppen is de laatste jaren erg populair geworden. Heel veel mensen raadplegen het internet om er hun online aankopen te doen. Deze aankopen gaan van kleding of elektronica tot alledaagse artikelen zoals bijvoorbeeld voeding of huishoudartikelen.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Weet je wel zeker dat deze webshop veilig is?

De drukste winkelstraat van het land bevindt zich niet meer in Antwerpen of Brussel, maar op internet. In een paar clicks hebben we een bestelling geplaatst én betaald. Soms staat de postbode een dag later al met ons pakje voor de deur. We vinden het zo gewoon dat we niet meer stilstaan bij de belangrijkste vraag: is het allemaal wel zo veilig?

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

De nominaties voor de BeCommerce Awards zijn gekend!


Ondanks de terugkeer van de crisis heeft BeCommerce dit jaar een groot aantal inschrijvingen genoteerd. Die werden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit: Lies Eeckman, Managing Director Polestar, Els Breugelmans, Professor of Marketing at KU Leuven, Damien Jacob, Benny Sintobin, Michel Vermaerke, Clo Willaerts, Edouard Seynaeve, Pascal Butera en tot slot Matthieu van der Schueren.