BCNL3_NL | BeCommerce

BeCommerce verwelkomt Benny Sintobin in Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van BeCommerce verwelkomt een nieuw lid: Benny Sintobin, oprichter van Nayan en met zijn webshop Gift.be al jaren trouw lid bij BeCommerce. Benny zetelt ook in de jury van de BeCommerce Awards, die op 20 oktober plaatsvindt in Tour & Taxis.
Californië klaagt Amazon aan om oneerlijke concurrentie

De Amerikaanse staat Californië heeft webwinkelreus Amazon aangeklaagd. Volgens de openbaar aanklager drijven contracten die Amazon sluit met externe verkopers en groothandelaren de prijzen op. Dat zou concurrentieverstikkend werken en gaat in tegen de antitrustregels van Californië.

Online mode in de EU is goed voor 119 miljard euro

De omzet van de online-modemarkt in de EU bedroeg vorig jaar 119 miljard euro. Volgens de nieuwe studie van Cross-Border Commerce Europe zal dit bedrag tegen 2025 naar verwachting oplopen tot 175 miljard euro.
Belgische e-commerce groeit met dertig procent

De e-commerce in België groeide in het tweede kwartaal van 2022 met zo’n dertig procent, zo blijkt uit de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek uitgevoerd door marktonderzoeksbedrijf GfK namens BeCommerce, met steun van de Nationale Loterij en FedEx.

Biowebshop eFarmz haalt 3 miljoen op en komt naar Vlaanderen

Voortaan kunnen ook klanten in Vlaams-Brabant, Antwerpen, Mechelen en Gent eFarmz gebruiken, meldt het bedrijf. Net zoals in Brussel en Wallonië, zal eFarmz er meerdere keren per week leveren.Economische onzekerheid geen belemmering voor de online shopper: Belg spendeert 3,5 miljard euro, 29 procent meer dan vorig jaar

In het tweede kwartaal van dit jaar besteedde de Belg ongeveer 3,5 miljard euro aan online aankopen. Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK in opdracht van marktmonitor BeCommerce.
Drie gratis Belgische apps om betere prijzen te vinden in voeding en online retail

Gratis Belgische toepassingen screenen prijzen van food en non-food producten en bieden nieuwe functies. Technologie wordt tegenwoordig steeds nuttiger.Koopkracht: waarom e-commerce de crisis niet merkt

Volgens BeCommerce heeft online winkelen geen last van inflatie. Integendeel! Consumenten beschouwen het web als een mijn van koopjes. Een mening die genuanceerd moet worden.


Eva Faict (Amazon): "We willen het vliegwiel van de Belgische e-commerce zijn".

Amazon zal "binnen enkele maanden" een website openen waar Belgische ondernemers producten kunnen aanbieden en consumenten aankopen kunnen doen. "Eva Faict, verantwoordelijk voor ons land, bevestigt dit.Amazon koopt Hamse robotbouwer Cloostermans

Amazon wil een versnelling hoger schakelen in de robottechnologie voor zijn warenhuizen. De Amerikaanse e-commercegigant komt daarvoor verrassend uit bij de überdiscrete Oost-Vlaamse machinebouwer Cloostermans.