BCNL3_NL | BeCommerce
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Pakjes laten leveren per drone nog niet voor morgen


Een aantal jaren geleden waren ze zo populair dat wel bijna ieder bedrijf overwoog om er iets mee te doen. Die verwachtingen zijn ondertussen toch wat gedaald. Zo werd gedacht dat drones snel de nieuwe werkpaarden gingen worden bijvoorbeeld pakjes te bezorgen. Een mooi plan voor de toekomst, maar nog niet voor morgen.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Facebookgroepen worden ondernemingen


Veel Facebookgroepen verenigen zich rond passies of gedeelde interesses in bijvoorbeeld bepaalde producten. Ook kan het omgekeerd zijn. Groepen die ontstaan en waar zich een community vormt, vooraleer er een product is. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

'We hebben een eigen tv-show gemaakt van onze Zoom-meetings'

Rainpharma, een cosmeticabedrijf dat zou geleden moeten hebben onder de coronamaatrgelen, aangezien driekwart van de winkels waar ze hun verzorgingsproducten en voedingssupplementen verdelen, de deuren moesten sluiten,  wist hun omzet zelfs te verdubbelen tijdens de crisis. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Hoe covid-19 e-commerce en logistiek heeft veranderd

De gezondheidscrisis heeft, zoals we weten, de groei van de onlinehandel gestimuleerd. Naast het ruime aanbod, de veilige online-aankopen en betalingen is de boom van de elektronische handel echter vooral het resultaat van de toepassing door gespecialiseerde bedrijven van zeer efficiënte leveringsmodellen aan huis.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Bijna 8 op de 10 Vlamingen koopt online

In 2005 kocht slechts 16% van de Vlamingen wel eens online. Sindsien is dat percentage wel blijven stijgen. Jaar na jaar kochten er meer mensen online. Daartegenover staat wel het feit dat het aantal Vlamingen dat eerder sporadisch online koopt, afneemt.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Hoe een coalitie van kleine Amerikaanse bedrijven reus Amazon wil destabiliseren

Onder de titel "Small Business Rising" roept de coalitie de regelgevers op om krachtig op te treden tegen de concurrentiebeperkende praktijken van de Amerikaanse bedrijfsgiganten. "De wurggreep van Amazon op de online handel is een van de grootste bedreigingen voor onafhankelijke bedrijven", aldus de website Small Business Rising.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Broers uit Strombeek-Bever dromen groot met juwelenwebshop Unravel Paris

Naast hun dagdagelijkse job hebben Khalid en Soulaimane ook nog een webshop te runnen. Ooit hopen ze een fulltime job te maken van hun, ondertussen twee jaar oude juwelenwebshop. Internationaal succes is waar ze naar streven. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Eerste nationale virtuele supermarkt in juniEen Antwerpse ondernemer lanceert op 15 mei de onlinesupermarkt C-Mercado. In tegenstelling tot zijn concurrenten, zal deze beschikbaar zijn voor de hele Belgische markt.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

E-commerce bepaalt de winkelervaring, ook in de fysieke winkel


Op het hoogtepunt van de coronacrisis verdubbelden fashion retailers hun online verkoop. Het toont aan dat er wel degelijk een verschuiving plaatsvindt naar het online kanaal voor een breed assortiment aan producten. Grote bedrijven zoals Amazon, Target en Walmart hebben daar in de Verenigde Staten duidelijk het voortouw genomen.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Wildberries, de Russische e-commerce gigant die het opneemt tegen Europa

In Rusland heeft men Wildberries, een e-commerce groep die het momenteel zeer goed doet. In 2020 stegen ze met 74% tot $ 6 miljard, gestimuleerd door de pandemie, of ongeveer 1,6 miljoen producten per dag. "De klant krijgt een kwaliteitsproduct tegen een betaalbare prijs en vrij snel. Wij zijn nu in 13 landen aanwezig en zijn van plan deze expansie voort te zetten", zei Vjatsjeslav Ivachttsjenko, directeur ontwikkeling, tegen AFP in zijn kantoor in Moskou.