BCNL4_ART1 | BeCommerce

ViaEurope opent e-Hub in Luik


De Nederlandse logistieke dienstverlener ViaEurope, die gespecialiseerd is in e-commerce logistiek, heeft gisteren een nieuw logistiek centrum geopend in Grâce-Hollogne, in de onmiddellijke nabijheid van de luchthaven van Luik


De Nederlandse logistieke dienstverlener ViaEurope, die gespecialiseerd is in e-commerce logistiek, heeft gisteren een nieuw logistiek centrum geopend in Grâce-Hollogne, in de onmiddellijke nabijheid van de luchthaven van Luik. Deze e-hub is het resultaat van een samenwerking met Jost, die het gebouw en een groot deel van het personeel ter beschikking stelt.

 

ViaEurope en Jost werken sinds 2019 samen, maar wat begon als een gehuurde ruimte van slechts 500 m2 is uitgegroeid tot een logistieke hub van 10.000 m2 in het gebouw dat in 1998 door TTS werd gebouwd. Dit magazijn is ingrijpend gewijzigd met de installatie van extra kades en een transportsysteem. Het gebouw heeft nu 3 loskades en 15 laadkades, inclusief de negen nieuwe. In Luik kan ViaEurope tot 3.500 pakketten per uur verwerken, die hoofdzakelijk worden herverdeeld onder expresvervoerders zoals DPD, UPS of GLS, en vanuit Luik door heel Europa worden verzonden. Op piekmomenten kan tot 500 ton per dag door de e-hub gaan, verwerkt door Jost personeel (ongeveer 30 mensen).

  Bron  

21/04/2022