BCNL4_ART7 | BeCommerce

Meerdere Belgen slachtoffer van PS5 oplichting


Terwijl de verkoop online explosief toeneemt, heeft ook fraude zijn intrede gedaan. Als gevolg van dit fenomeen is één product in het bijzonder het mikpunt van deze fraude geweest, de beroemde PS5 die als gevolg van deze pandemie niet meer voorradig was. 


Odoo + afbeelding en tekst

 

Terwijl de verkoop online explosief toeneemt, heeft ook fraude zijn intrede gedaan. Als gevolg van dit fenomeen is één product in het bijzonder het mikpunt van deze fraude geweest, de beroemde PS5 die als gevolg van deze pandemie niet meer voorradig was. Velen van hen wilden deze spelconsole bestellen. Gamers waren het voornaamste mikpunt. De verkoop in het buitenland is versneld. Dit zijn phishing websites. Een Spaanse site is de bedenker van, " Pix-Market ". Visueel, niets te zeggen, het ziet eruit als een echte site. Verschillende elektronische producten zijn ook beschikbaar op dit valse e-commerce platform.

Nog een truc van de site om echt te lijken, de gegevens, contacten van de site zijn aanwezig, wat suggereert dat alles correct is. Het is echter het tegenovergestelde. Ondanks de gelijkenis zijn er enkele fouten aan te wijzen, de informatie is vals omdat het de informatie is van het Belgische platform, MediaMarkt. Het kanaal is het mikpunt van veel aanvallen. Veel slachtoffers sturen e-mails naar het Belgische kanaal, maar het kanaal kan niets doen. Daarom is geen terugbetaling mogelijk.

Maar de grote oplichting in het verhaal is dat de klant of internetgebruiker wordt gevraagd een contactformulier in te vullen; niets banaler en enigszins geruststellend. Bijzonder is dat de klant de betalingsinstructies per e-mail ontvangt. Bankgegevens mogen nooit per e-mail worden verzonden. Dit zou de consumenten moeten waarschuwen. Dit is geen gangbare praktijk en wordt zelden onder dergelijke omstandigheden gedaan. Het e-mailadres is dus een speeltuin voor degenen die gewend zijn aan oplichting. In het algemeen lijkt het erop dat de betaling wordt verricht op een beveiligde pagina van de site zelf1

Nog crucialer is het idee dat de bankgegevens van de slachtoffers achteraf kunnen worden gebruikt. bpost kan gebruikt worden als een onthaalpunt voor hen. De bankkaart blokkeren is de reactie die men moet hebben wanneer men zich in dergelijke situaties bevindt. Anders is bpost niet in staat om de betaling te blokkeren of de bestelling te annuleren


Bron 

18/01/2021