BCNL4_ART9 | BeCommerce

Gaan we binnenkort onze auto online kopen?


Tegenwoordig is het mogelijk om alles online te kopen, van elektronica tot kleding, boeken en de laatste modetrend, voeding. Met uitzondering van auto's. 

Odoo + afbeelding en tekst

Tegenwoordig is het mogelijk om alles online te kopen, van elektronica tot kleding, boeken en de laatste modetrend, voeding. Met uitzondering van auto's. Guido Cloostermans Ford brengt zijn eerste elektrische SUV alleen op internet te koop via een speciaal verkoopplatform. Wat de proefrit betreft, zult u via een verkoper van de dealer moeten gaan en de aankoop zal alleen online gebeuren. De levering vindt plaats in de woonplaats van de bewoner of bij een dealer.

Het wordt te denken gegeven dat, gezien dit nieuwe aankoopsysteem, niet over prijzen zal worden onderhandeld en de auto direct na online betaling zal worden geleverd. Om dit gemis echter goed te maken, zal aan de autodealer/verkoper van het merk een leveringsbonus worden toegekend. De versies zijn beperkt en de opties ook.

Andere modellen zoals de Explorer van dezelfde reeks zullen geleidelijk ook online te koop zijn. Als mensen geen internetverbinding hebben, kunnen zij naar een dealer in een fysieke winkel gaan en een beroep doen op deze verkoper om hen te helpen bij dit aankoopproces.

Natuurlijk is dit geen nieuwe markt, aangezien Tesla, het merk van Elon Musk, dit al een paar jaar doet. Dus willen ze op de hoogte zijn. Er zijn al enkele tijdelijke plaatsen in Vlaanderen en Brussel voor testritten.

Het is gedeeltelijk wegens de lage opbrengsten dat het dealernetwerk zal worden afgebouwd. Volgens Traxio wil de helft van de mensen fysiek contact omwille van het bedrag van de aankoop, maar niets kan de ambities van een bedrijf veranderen dan zijn winstgevendheid te verhogen en de meest concurrerende op de markt te zijn.

Bron

18/01/2021