BCNL4_NL | BeCommerce
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Vier vrienden lanceren Shoppla online shopping mall: "Geef een platform aan lokale online winkels."


Ze zijn afkomstig uit Beveren en Antwerpen en samen hebben ze besloten om lokale online winkels te helpen die onbekend zijn bij het grote publiek. Het idee voor Shoppla.eu kwam er plots tijdens een etentje tussen 4 vrienden en ze kwamen tot dezelfde conclusie dat de Belgische markt heel wat internet verkoopsplatformen uit het buitenland bevat.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Wilt u uw eigen online winkel opzetten? Lees hier de do's en Dont’sIn 2020 moesten verschillende winkels zich aanpassen aan de digitale technologie en daarom hun websites creëren. Deze zelfstandigen worden in dit digitaliseringsproces geholpen en ondersteund door middel van daartoe georganiseerde opleidingscursussen.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Verenigde Staten: TikTok onthult zijn plannen op het gebied van e-commerceHoewel de dreiging aanhoudt, blijft TikTok uitbreiden in de Verenigde Staten door het aanbieden van monetarisatie-functies om meer merken en makers te werven. De dochteronderneming van de Chinese groep ByteDance brengt haar ambities in de praktijk door te profiteren van de stijging van de online verkoop als gevolg van de epidemie en door de banden aan te halen met haar beste makers die zouden kunnen overstappen naar andere concurrerende platforms zoals Pinterest of Instagram vanwege het gebrek aan monetarisatie-instrumenten aanwezig op Tik Tok. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Hoe betalen voor aankopen op het internet: Bancontact of kredietkaart?


Ook al zijn er meer voordelen voor Visa of Mastercard, toch blijven Belgische gebruikers online betalen met een eenvoudige debetkaart. De stijging van de onlineverkoop in verband met de beperkingen van de gezondheidscrisis bedraagt 20% voor 2020 tegenover 12% vóór de crisis. De Belgen geven de voorkeur aan debetkaarten. Visa of Mastercard bieden echter meer voordelen. De betaal- en transactiedienst Worldline stelt dat er in dezelfde periode in 2019 een stijging is geweest van 57% in de 11e maand en meer dan 40% in de 12e maand.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Coolblue groeit met 50% in België


2020 betekent een succes voor het Belgische bedrijf "Coolblue". In het jaar vóór 2021 zou het immers al een omzet van 2 miljard euro hebben bereikt. Deze week heeft het bedrijf deze rekeningen opgemaakt en toch een stijgende lijn van iets meer dan de helft van de gebruikelijke omzet gezien dankzij de webshop, een onmisbaar instrument om op afstand te verkopen en om de crisiscommunicatie te vermijden die wij momenteel meemaken. 


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Corona Crisis brengt klachten over frauduleuze online winkels naar voren:


Talrijke klachten stromen overal vandaan, aldus de commissaris onlangs op Radio 2. Aankopen via e-handel worden steeds vaker bekritiseerd door kopers met een directe link naar de oplichters. In feite zijn velen van hen het slachtoffer van deze oplichting. Dit is de gebruikelijke gang van zaken bij een koper die zich in deze situatie bevindt: hij of zij bestelt online, koopt en de bestelling komt nooit op de plaats van bestemming aan. Dit wordt veroorzaakt door valse websites. Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Meerdere Belgen slachtoffer van PS5 oplichting


Terwijl de verkoop online explosief toeneemt, heeft ook fraude zijn intrede gedaan. Als gevolg van dit fenomeen is één product in het bijzonder het mikpunt van deze fraude geweest, de beroemde PS5 die als gevolg van deze pandemie niet meer voorradig was. Velen van hen wilden deze spelconsole bestellen. Gamers waren het voornaamste mikpunt. De verkoop in het buitenland is versneld. Dit zijn phishing websites. Een Spaanse site is de bedenker van, " Pix-Market ". Visueel, niets te zeggen, het ziet eruit als een echte site. Verschillende elektronische producten zijn ook beschikbaar op dit valse e-commerce platform.Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Amazon, Cdiscount... E-commerce verovert de markt voor bio voeding


Onze Franse buren bereiden zich voor op de ontwikkeling van een systeem voor afstandsverkoop dat rechtstreeks gekoppeld is aan plaatselijke bio producenten die binnen enkele uren alle tomaten verkopen. Nieuwe handel betekent nieuwe ideeën voor onlinereuzen als Amazon en Cdiscount. Landbouwers die twijfelen aan deze manie om standaardisatie ten gunste van volume te zien exploderen. De bio sector is een bloeiende sector en is gegroeid dankzij het online bestellen. Zij beloven hun klanten dat zij zullen kunnen beschikken over de modernste, naadloze logistiek.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Gaan we binnenkort onze auto online kopen?


Tegenwoordig is het mogelijk om alles online te kopen, van elektronica tot kleding, boeken en de laatste modetrend, voeding. Met uitzondering van auto's. Guido Cloostermans Ford brengt zijn eerste elektrische SUV alleen op internet te koop via een speciaal verkoopplatform. Wat de proefrit betreft, zult u via een verkoper van de dealer moeten gaan en de aankoop zal alleen online gebeuren. De levering vindt plaats in de woonplaats van de bewoner of bij een dealer.Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Waarom u de kleine lettertjes bij Britse online winkels moet lezen


Gratis onlinebezorging en retourzendingen zijn een gewoonte geworden voor internetgebruikers. Zelfs voor buitenlandse producten. Het Verenigd Koninkrijk was de bron van bijna een tiende van de aankopen voor België. Deze verkopen leverden in totaal ongeveer 750 miljoen euro op. Een grote verandering dit jaar is dat voor aankopen in Engeland extra bezorgkosten moeten worden betaald. Op de sociale netwerken kwamen de commentaren van alle kanten. Zo heeft de ontwerper van De Standaard 47 euro bijbetaald voor een artikel dat hij voor 91 euro had gekocht.