BCNL4_NL | BeCommerce

Minder vervuilende verpakking, een uitdaging voor e-commerce

E-commerce gaat over pakketten, veel verzonden pakketten. Aankopen verpakt in verpakkingen die niet altijd gerecycleerd zijn en vaak te groot zijn voor de inhoud.

PS5 kopen? PlayStation opent PlayStation Direct-webwinkel: nog geen PS5 in voorraad

Je kan voortaan ook PlayStation hardware en games rechtstreeks van de Japanse fabrikant Sony aankopen. Het bedrijf lanceerde vandaag een webwinkel in ons land. Al kan je er de PS5 nog niet kopen.

Ahold Delhaize wil Bol.com apart naar de beurs brengen

Ahold Delhaize wil zijn online-winkel Bol.com apart naar de beurs brengen, midden volgend jaar. De verkoop - waarbij AH de meerderheid van de aandelen behoudt

Online shoppen wordt zo nog makkelijker (en goedkoper)

Dat de hele Coronacrisis voor de e-commerce sector een enorme boost is geweest hoeven we niet uit te leggen. Heel veel mensen die ervoor nog nooit iets online hadden aangekocht, ontdekten plots de wondere wereld van het internet en kochten er massaal kleding, voeding, elektronica, …

Wat als mijn online besteld pakje maar niet komt?

Als je iets hebt besteld in een webshop en het pakje maar niet wordt geleverd, ga je er maar beter niet van uit dat je meteen de aankoop kunt annuleren en je geld terugeisen. Meestal moet je de verkoper een tweede kans geven.
China: Alibaba's verkopen vestigen nieuw record

De Chinese online retailgigant Alibaba kondigde vrijdag een nieuw record aan voor zijn jaarlijkse "Singles' Day"-verkoopoperatie, waarbij 74 miljard euro werd uitgegeven.E-commerce, de kers op de Neuhaus-taart

Het pralinémerk Neuhaus zag zijn onlineverkoop tijdens de gezondheidscrisis sterk stijgen, zonder dat zijn fysieke winkels daaronder leden: "Het grootste deel van de onlineverkoop komt bovenop de verkoop in de winkel. Er is geen kannibalisme. En er is nog steeds ruimte voor groei in onze niche.

FoodLux, pionier van e-commerce in Luxemburg

Guillaume Saussez brengt verslag uit over e-commerce. Zijn bedrijf FoodLux, dat aan huis levert, wil tegen 2022 heel Luxemburg bestrijken.

Guillaume Saussez, we kennen je als de baas van ShootLux.

Vanaf deze kerst wordt YouTube ook een winkelplatform

Elke dag komen miljoenen kijkers naar YouTube om de nieuwste gadgets en schoonheidsproducten te bekijken die de makers van de site promoten. De meesten van hen gaan dan weg om een aankoop te doen. Nu wil YouTube een deel zijn van dat proces.


Google moet Europese miljardenboete voor concurrentievervalsing toch betalen

Het multimediabedrijf Google moet een boete van 2,42 miljard euro betalen omdat het zijn eigen prijsvergelijkingsdienst Google Shopping een onrechtmatig voordeel gaf. De Europese Commissie had die boete al in 2017 opgelegd, maar Google ging toen in beroep. Dat beroep is vandaag verworpen door het Europees Gerecht.


Leer meer