BCNL4_NL | BeCommerce
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

“E-commerce geeft boost aan onze verpakkingen op maat”


Veel kleine retailers hadden plots en snel nood aan hun producten. In het begin van de pandemie draaide Ropak nog niet zo goed omdat industriële klanten hun activiteiten minderden door corona.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Hoe eBay de verkoop bij kleine bedrijven een duwtje in de rug geeft


Ebay, het online veilingsplatform dat internationaal zeker één van de allergrootste spelers is, blijkt weinig last te hebben van de coronapandemie. Het platform verkeert zelfs in topvorm, met 185 miljoen actieve gebruikers en 26,6 miljard inkomsten in het vierde kwartaal van 2020. Nu wilt de internationale speler de Belgische markt nog verder veroveren.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

200.000 mensen winkelden voor het eerst onlineDat blijkt uit onze BeCommerce Market Monitor 2021. 200.000 mensen vonden voor het allereerst hun weg naar een webshop tijdens het coronajaar. Dat is een stijging van 2%. Toch is er een keerzijde aan het verhaal.
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Met Colis Privé ziet Bpost een nieuwe concurrent arriverenMet Colis Privé hebben PostNL en Bpost er een nieuwe concurrent op de Belgische markt bij. Het Franse koeriersbedrijf zal deze zomer de Belgische markt betreden. Moeten PostNL, Bpost en DHL zich zorgen maken over de nieuwkomer? 


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Betaalprovider Mollie: mode-industrie wil webshops massaal verbeteren


Online betaalprovider Mollie ondervroeg 2500 ondernemers uit verschillende landen en modebranches over hun ervaringen en verwachtingen naar de toekomst toe. Aangezien de pandemie nu niet meer weg te slaan is uit het dagelijks leven, beginnen ondernemers de impact ervan te incasseren. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Business-to-business e-commerce boom nog maar aan het begin


De dochteronderneming van de Deutsche Post zag hun eigen omzet stijgen met liefst 12%, tijdens de uitbraak van de pandemie, waardoor meer en meer bedrijven geneigd waren om over te schakelen op e-commerce. Dat hielp het pakjesbedrijf zeker in de hand. De steeds stijgende interesse in e-commerce zal, ook na corona, nog verder aanhouden.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Britse verkoopscijfers groeien terug, gedreven door de verkoop van huis-en tuinartikelen

De verkoop in Groot-Brittanië is terug aan het groeien, desondanks de aanhoudende lockdowns. Consumenten kochten meer online en gaven meer geld uit aan hun huizen en tuinen.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Colruyt Group lanceert online promoplatform ‘Deals!’


Colruyt Group lanceert een nieuw online platform genaam “Deals!”, waar hun klanten overzicht krijgen over alle promoties die gaande zijn. Het platform wordt aangeboden via Collect&Go, de onlineboodschappendienst van Colruyt.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Een Belgische neobank, voor jongeren, door jongeren


Dit jaar krijgen de bekende spelers zoals het Britse Revolut of het Duitse N26 gezelschap van een nieuwe uitdager: Upy. Upy is een volledig Belgische onderneming dat in tegenstelling tot hun concurrenten, wil focussen op tieners.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Een virtueel huis verkocht voor 500.000 dollar


Het “Mars House” is geen echt huis. Het gaat hier om een virtueel kunstwerk. Het werd enkele dagen geleden verkocht voor het equivalent van 500.000 Amerikaanse dollar. Volgens Krista Kim, de kunstenaar uit Toronto die het heeft gemaakt, is dit 'huis' zelfs "het eerste digitale huis ter wereld in NFT".