BCNL5_ART7 | BeCommerce

  1. Audrey Hanard (bpost): "In de elektronische handel is een respectvol arbeidsmodel mogelijk


Wie is Audrey Hanard, de nieuwe voorzitster van bpost? Wij hebben de 35-jarige consultant, die in mei jongstleden tot voorzitter van bpost werd benoemd, leren kennen tijdens een Midi de l'Echo deze week in de Cercle de Wallonie Luik.

Odoo + afbeelding en tekst

Wie is Audrey Hanard, de nieuwe voorzitster van bpost? Wij hebben de 35-jarige consultant, die in mei jongstleden tot voorzitter van bpost werd benoemd, leren kennen tijdens een Midi de l'Echo deze week in de Cercle de Wallonie Luik. "We weten allemaal dat de post in de toekomst drastisch zal afnemen, vandaar de noodzaak om onszelf opnieuw uit te vinden. De overgang naar e-commerce en pakketten is voor bpost een logische, natuurlijke en noodzakelijke overgang. Ze is het ermee eens. "Het bedrijf is al heel wat veranderd, maar we staan nog maar aan het begin van de transformatie van bpost. Wij gaan van een postnetwerk dat ook pakjes bezorgt, een pakjesnetwerk maken dat ook post bezorgt.

Is e-commerce echter wel geschikt voor een openbare exploitant (de staat bezit 51% van bpost)? Volgens Audrey Hanard is dat geen probleem. "E-commerce laat veel mensen aan hun lot over. Het publieke karakter van bpost is logisch, want wij zijn de laatste man of vrouw die iedereen toegang geeft tot e-commerce, maar ook tot andere digitale diensten. Zo kunnen burgers sinds een paar maanden overstappen van een papieren aangetekend schrijven naar een digitale versie. Wij zullen dit soort dienst in de toekomst ontwikkelen.


Bron

17/09/2021