BCNL5_ART8 | BeCommerce

Miniprogramma's: een nieuw kanaal voor elektronische handel 

Is WhatsApp de nieuwe place to B om online te kopen? De oplossing om te ontsnappen aan de traditionele praktijk om alleen op websites online te gaan, is de bevrijding van de markten.


Odoo + afbeelding en tekst

Is WhatsApp de nieuwe place to B om online te kopen? De oplossing om te ontsnappen aan de traditionele praktijk om alleen op websites online te gaan, is de bevrijding van de markten. Deze nieuwe praktijk is een revolutie in de traditionele manier van online verkopen. Van nu af aan hebben marktplaatsen hun intrede gedaan. Het is een veel eenvoudigere techniek die verkooptijd oplevert. Bovendien verwijst de veelheid van platforms naar de nieuwe eisen van de hedendaagse markten die zich aanpassen aan de huidige behoeften van de nieuwe generatie die zeer actief is op sociale netwerken. 

De modus operandi is eenvoudig: u registreert uw bankrekening en leveringsadres in de chatapplicatie. Het is een praktijk die gemeengoed is geworden en in China op grote schaal wordt gebruikt dankzij de applicatie WeChat. Ali Baba, ByteDance en JD.com hebben ook dit soort proces in hun bedrijf geïntegreerd. De winkels maken met een mini-programma, een online winkel dankzij WeChat. In China blijkt 95% van de bedrijven miniprogramma's te gebruiken. Hierdoor kunnen zij ook geld verdienen met hun abonnees. De miniprogramma's geven hun een goed merkimago, een goede reputatie en zijn goedkoop voor het bedrijf, zodat zij gemakkelijk geld kunnen genereren.

In Europa zullen bedrijven steeds meer op deze nieuwe technologieën overschakelen. Facebook Shops, Apple App Clips en Snap Minis, die identieke weergaven zijn van de reeds aanwezige mini-programma's.


Bron  

08/02/2021