BCNL5_ART8 | BeCommerce

Meer en meer online shoppers worden opgelicht: zo ontmasker je een onbetrouwbare webshopOnline bestellen, we doen het intussen bijna allemaal. Toch staan we nog te weinig stil bij de gevaren van e-commerce.Online bestellen, we doen het intussen bijna allemaal. Toch staan we nog te weinig stil bij de gevaren van e-commerce. Het aantal pogingen tot fraude blijft jaar na jaar toenemen. De FOD Economie lanceert daarom vandaag een informatiecampagne die jou helpt om frauduleuze websites te herkennen.

E-commerce is intussen niet meer weg te denken uit onze economie. Er bestaan vandaag al enorm veel verschillende webshops en elk jaar komen er nog heel wat nieuwe spelers bij.

Logisch dat oplichters van dat succes een graantje proberen mee te pikken. Samen met het stijgend aantal transacties, zijn er ook meer pogingen tot fraude.

Wanneer je doorhebt dat je belazerd bent, is het meestal al te laat. De bestelling komt niet toe, de verkoper is niet te bereiken of er gaat plots geld van je bankrekening.

Bron
 

13/04/2022