BCNL5_NL | BeCommerce

Sociale media: een volwaardig verkoopkanaal?

Kopen en verkopen via sociale media? Ooit was het een niche, vandaag is het een fenomeen dat volwaardig deel uitmaakt van onze consumptiegewoonten.

Internet: Amazon wordt doelwit voor oplichters

Na de koopjesperiode van Dark Friday, kunnen we nu genieten van de uitverkoop. En velen van ons zullen zeker online op zoek gaan naar de juiste deal. Onder de sites die in de resultaten zullen verschijnen, vinden we uiteraard Amazon.

E-commerce gigant JD.com opent webwinkel in Nederland

De Chinese webwinkel Ochama, onderdeel van JD.com, is officieel in Nederland gelanceerd. De winkel is een kruising tussen een online supermarkt en een warenhuis, met twee gerobotiseerde afhaalpunten en een webshop.


Een website hebben: het MKB heeft er alles bij te winnen!

Wanneer u een bedrijf hebt, is het internet tegenwoordig een essentieel instrument om uw activiteiten te promoten en te ontwikkelen. Hoe gaat het met uw MKB?

Wie heeft er niet online onderzoek gedaan voor hij iets kocht? Consumenten zijn er nu aan gewend het web te raadplegen voor een ja of een nee.

“Probeer in 24 uur maar eens te bewijzen dat je jas niet fake is”: niet alleen Karen Damen is boos op Vinted

Karen Damen bond de kat de bel aan: als je meldt dat het item dat je via het onlineplatform Vinted hebt gekocht namaak is, mag je het houden en krijg je je geld terug.

Luxeproducten aan bodemprijzen: hoe betrouwbaar is de virtuele ‘grijze markt’?

Jarenlang weigerden luxemerken deel te nemen aan de solden, maar sinds kort kunnen koopjesjagers op de zogenaamde ‘grijze markt’ terecht.

Webshops profiteren steeds meer van de coronacrisis

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op ons dagelijkse leven. Vooral bedrijven zijn hard aangepakt. De maatregelen hebben voor andere sectoren echter weer de nodige lichtpuntjes gebracht.
Uw Amazon-pakketten worden binnenkort bezorgd door een drone

Drones zijn de toekomst van de bezorging. Sneller, wendbaarder, ze kunnen op elk moment van de dag of nacht een pakket afleveren. Amazon, de e-commerce gigant, is dit avontuur aangegaan.
Online solden shoppen? Styliste en moderedacteur geven tips. “Laat items een dag in je winkelmandje sudderen”

Deze week startten de solden, ook op de webshops. Maar wie online shopt, betreedt een mijnenveld vol slimme verkooptrucs en ongeschreven wetten. Worstel jij met miskopen en moet je vaak pakjes retourneren?

Een sombere start van de verkoop voor Wapi-handelaren

Het begin van januari is synoniem met verkoop. In de meeste winkels van het land zijn sinds 3 januari diverse kortingen geactiveerd. Hoewel dit een glorieuze tijd zou moeten zijn voor professionals in de sector, is de feedback van deze eerste dagen verre van positief.