BCNL5_NL | BeCommerce
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

‘Ecowarrior’ Moenia (25) verkoopt duurzame producten op haar populaire webshop: “Herbruikbaar maandverband blijft jammer genoeg nog iets voor de ‘happy few’”

Hadden we Moenia uit Brasschaat drie jaar geleden geïnterviewd, spraken we waarschijnlijk over de nieuwe Zara-collectie of de opening van een nieuw vleesrestaurant op het Zuid. Fast forward gooide de Tunesische-Belgische onderneemster haar leven over een andere boeg, en maakt ze er haar levensmissie van de wereld eco-vriendelijker te maken.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Belgen gaven bijna 3 miljard euro online uit in eerste kwartaal

De Belgen hebben van januari tot en met maart bijna 42 miljoen online-aankopen gedaan. Daarbij gaven ze 2,84 miljard euro uit, zo moet blijken uit cijfers van BeCommerce, dat de onlinehandelaars verenigt.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

BeCommerce Awards 2021: de inschrijvingen zijn geopend

De 16e editie van de BeCommerce Awards vind plaats op 13 oktober eerstkomend in Tour & Taxis. U kan uw bedrijf nu al inschrijven en trachten een van de awards te winnen! Welke categorieën zijn er?Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Ford Trucks Belgium opent eerste zeven dealerships in ons land

Ford Trucks opent de eerste zeven dealerships van het merk in ons land en dit amper drie maanden na de aankondiging van hun komst naar België. Met bijna één dealer per provincie wil het merk langzaam maar zeker de truckmarkt veroveren.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

E-commerce leiders Hipex en Hypernode bundelen hun krachten

Het Gentse team.blue heeft de Nederlandse e-commerce hosting specialist Hipex overgenomen. Hipex gaat nu de krachten bundelen met e-commerce specialist Hypernode, voorheen bekend als Byte en deel van team.blue. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

 E-commerce, de grote bedreiging voor de banken

Terwijl de Amerikaanse neobank Square nu deel uitmaakt van het Google Merchant Center, vindt Guillaume Alméras, oprichter van de monitoring- en adviessite Score Advisor, dat de traditionele banken zich zorgen moeten maken over het feit dat deze nieuwe spelers een hele reeks diensten overnemen.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Netflix lanceert webshop met merchandising van hun series

Netflix zijn grote rivaal Walt Disney, dat met Disney+ ook een streamingdienst heeft, verdient al jarenlang geld met merchandising van hun films en tv-series. Aangezien ook Netflix heel wat populaire reeksen heeft, willen ze nu hetzelfde pad bewandelen. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

 E-commerce: hoe deze Belgische ondernemers hun bedrijf groener maken

Leveringen, product retouren, verpakking, enz. Er zijn veel bronnen van vervuiling in de online-handel. Verre van de reuzen van de sector, zien verschillende Belgische ondernemers er niettemin op toe hun activiteiten zo duurzaam mogelijk te maken. Hier zijn hun oplossingen. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Karton tot een derde duurder


E-commerce dreigt duurder te worden omdat de prijzen van karton en andere verpakkingsmaterialen flink in de lift zitten. De pandemie en de daaruit voortvloeiende recessie hebben ook de papiermarkt op zijn kop gezet. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Belgische webshop voor Franse kappers


Het Belgische Infinity Mobile zal zijn e-commerceplatform Shopitag openstellen voor meer dan 20.000 Franse kappers die klant zijn bij L'Oréal. De kappers kunnen daardoor de producten van de verzorgings- en cosmeticagigant online verkopen via een eigen webwinkel met een gepersonaliseerd aanbod.