BCNL5_NL | BeCommerce
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Is het te laat voor een Belgische e-commerce speler?

Waarom zijn online verkoopplatforms zoals bol.com en Coolblue van Nederlandse origine? Waarom is België niet op die e-commerce trein gesprongen?


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Huis-, tuin- en decoratieartikelen waren vorig jaar populair op internet

De coronacrisis had het afgelopen jaar een sterke invloed op de switch van fysieke, brick-and-mortar-winkels naar e-commerce en ook binnen de e-commercesector zijn er enkele opvallende verschuivingen van de evenementensector naar de huis-, tuin-, en decoratieproducten.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Voordelen van een wereldwijd uniforme betaaloplossing


Uit de laatste cijfers van onze BeCommerce Market Monitor blijkt dat 17% van e-betalingen in België wordt gedaan via PayPal. En dit in stijgende lijn. Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Belg kiest ook na pandemie voor webshops


Afgelopen jaar hebben bedrijven en consumenten over de hele wereld de manier waarop ze met elkaar omgaan moeten veranderen. Online verkopers werden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en zagen nieuwe mogelijkheden als gevolg van een veranderend consumentengedrag.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

'Online goed voor bijna vijfde van wereldwijde verkoop'


De e-commerce sector heeft met de coronacrisis een stevige duw in de rug gekregen. Het totale aandeel van e-commerce in de verkoop steeg afgelopen jaar van 16 naar wel 19 procent. Dat zegt een rapport van UNCTAD, de Conferentie voor Handel en Ontwikkeling van de Verenige Naties.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

E-handel gestimuleerd door pandemie, maar niet in alle sectoren

In het verslag de UNCTAD (Conferentie van de Verenigde Naties voor Handel en Ontwikkeling) wordt vastgesteld dat de sector een "spectaculaire boom" heeft gekend in een context van vervoersbeperkingen, terwijl de pandemie hele sectoren van de economie heeft doen instorten. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Dit is waarom Amazon zijn jaarlijkse Prime Day shopping eventvervroegt naar de zomer

Amazon heeft donderdag bevestigd dat zijn jaarlijkse Prime Day-aanbiedingsevenement dit jaar vroeger zal plaatsvinden, omdat de e-commercegigant de uitgaven wil stimuleren in wat normaal een tragere periode in de retailkalender is.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Oude naam en webshop moeten Inno reddenDe Belgische warenhuisketen Galeria Inno beslist o, gewoon terug Inno te heten en gaat een webshop voorzien.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Ahold Delhaize lanceert app als ‘goedmakertje’ voor megawinst in crisistijd

Ahold Delhaize lanceert app als compensatie voor hun megawinst in deze crisistijd. Met Albert Heijn, bol.com, Gall&Gall en Etos beleeft moederbedrijf Ahold Delhaize sinds de corona-uitbraak gouden tijden. 


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

“Digitaal transformeren? Gewoon doen!”

Volgens expert Rik Vera zouden de grotespelers zoals Amazon en Bol.com best benauwd zijn van kleinere winkels die de switch naar online zullen maken of hebben gemaakt.