BCNL5_NL | BeCommerce

Bijna 6.000 nieuwe webwinkels in één jaar

Belgische ondernemers vinden steeds vaker de weg naar e-commerce. Op één jaar tijd kwamen er bijna 6.000 nieuwe webshops bij, zegt sectorvereniging BeCommerce. De 5.985 nieuwe webshops vertegenwoordigen een groei met 13 procent.


Somme-Leuze: elektronische handel helpt met regionale steun

Het theebedrijf, Teatower, in Baillonville werd bezocht door de Minister van Economie. Het bezoek was toegespitst op vraagstukken in verband met de elektronische handel.Bijna 6000 nieuwe webshops, waaronder heel wat horecazaken

Het afgelopen jaar kwamen er in België 5.985 nieuwe webshops bij: dat is een groei met 13%. Vooral bestaande fysieke winkels openen een webshop, terwijl ook de horeca kansen ziet in e-commerce.
eToro: Metaverse: de markt van de toekomst

De coronapandemie heeft voor een nieuw perspectief gezorgd op online interactie. Mensen zijn op grote schaal overgestapt op digitale vergadertools en de oudere generatie heeft voor het eerst de voordelen van online winkelen ontdekt.

Oostkamp krijgt een logistiek belevingscentrum op de O-Forty campus

De evolutie naar Industrie 4.0 en een sterke groei van de e-commerce hebben hun effect niet gemist bij Logflow uit Oostkamp. De consultant die bedrijven begeleidt in het optimaliseren en automatiseren van hun magazijnen, kende de voorbije drie jaar dan ook een sterke groei.

Inflatie stijgt weer en is bij ons extra hardnekkig

De dure energieprijzen drijven de inflatie opnieuw hoger in ons land. En bij ons is inflatie een extra hardnekkig beestje, zo blijkt. Unizo-topman Danny Van Assche waarschuwt in onze studio voor de impact op de Vlaamse kmo's.

Sterke groei in webshops gedreven door Vlaamse kmo's

Het aantal webshops in ons land kent een stevige 13% groei, zo blijkt uit een onderzoek van sectorfederatie BeCommerce. Van de ruim 50.000 webwinkels in ons land is liefst 7 op de 10 Vlaams


WhatsApp lanceert eerste test van hun shoppingplatform in India

Een banaan kopen via WhatsApp? Het is nu mogelijk in India, dankzij een verbinding met de catalogus van de lokale online retailgigant JioMart.Mollies wekelijkse e-commercetip: #1 optimaliseer je checkout

Black Friday (25 november) en Cyber Monday (28 november) zijn, nadat ze uit de V.S. zijn komen overwaaien inmiddels ook in België vaste waarden waar je als webshop niet langer naast kunt.

Van like tot winkelmandje: sociale media overtuigen 1 op de 3 Belgen om te kopen

In België kocht 30% van de consumenten het voorbije kwartaal een product nadat ze het op sociale media hadden gespot (maandelijks is dat gemiddeld 33%)