BCNL6 | BeCommerce

Ikea transformeert om het succes van e-commerce aan te kunnen

Er is een verandering in de Ikea winkel in Hognoul. Er zijn onlangs investeringen gedaan om drie gebieden te verbeteren en met name om twee grote uitdagingen aan te gaan: de ontwikkeling van de elektronische handel en de circulaire economie.
Hans Anders wijzigt test-aanpak na datalek

Bij de ingebruikname van nieuwe software, waarbij persoonsgegevens in het geding zijn, blijft een scherp oog nodig voor mogelijke datalekken. Zo voerde opticienketen Hans Anders een nieuwe website in waar ondanks een grondige voorbereiding toch een onvoorziene fout zat.


Het kon niet uitblijven: TikTok lanceert Shopping Ads

De testfase van dit nieuwe programma zal in de komende weken worden ingevoerd. Adverteerders en andere gebruikers die van dit programma gebruik willen maken, moeten eerst hun productfeed aan de applicatie koppelen en het tracking-systeem instellen.


Kan samenwerking met Amazon fitnessbedrijf Peloton van de afgrond redden?

Fitnessbedrijf Peloton heeft aangekondigd dat het zijn bekende thuisfiets en andere accessoires vanaf nu op webwinkel Amazon.com zal aanbieden. Nadat het nieuws bekend werd gemaakt, schoot de koers van de aandelen van het bedrijf de hoogte in. 


Leer meer

Europa moet op zijn hoede zijn voor e-commerce-ecosystemen


Amerikaanse en Chinese e-commercemultinationals bepalen almaar meer het leven van de Europese consument. Lokale handelaars en bedrijven zetten zich daar maar beter schrap voor.
Biologische e-handel in Wallonie

Muriel Bernard, oprichter van eFarmz, en Emna Everard, oprichter van Kazidomi, spraken over biologisch online op de Business Village Ecolys in Suarlée.


E-commerce: historisch trage groei voor Chinees bedrijf JD.com

De Chinese e-commerce gigant JD.com rapporteerde een historisch lage kwartaalomzetgroei, maar beter dan verwacht temidden van een uitdagende economische vertraging en een achterblijvende consumptie.
"People Over Prime: 70 TikTok influencers boycotten Amazon om vakbond te steunen

In een brief aan Amazon uit Seattle kondigde het collectief Gen-Z for Change achter het initiatief aan dat "zolang er geen verandering komt, we Amazon ervan zullen weerhouden geld te verdienen aan een van 's werelds grootste sociale netwerken.


Virtueel passen verandert de online winkelervaring

Een kledingstuk passen, en dan kopen, zonder van je bank te komen. Een praktijk die een paar jaar geleden nog science fiction was, maar die nu onze winkelgewoonten verandert. Make-up, kleren, schoenen, brillen of horloges...

#Brandhout: Pas op voor nep online retailers


Vorige maand ontving het FOD-Contactpunt Economie meer dan honderd meldingen van valse online verkoopsites. Oplichters maken misbruik van de huidige situatie en creëren nu valse verkoopsites voor houtproducten.