BCNL6 | BeCommerce
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

PostNL verdubbelt capaciteit op Belgische pakjesmarkt

PostNL stelt vast dat de digitale kwantumsprong door de coronacrisis tot een structurele wijziging in de aankoopgewoonten van de Belgische consument heeft geleid. 


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

De schimmige business achter de pakjeskoerier

Het gerecht heeft grote vragen bij het businessmodel van de boomende pakjesbedrijven. Met de belofte van gratis levering nemen ze koeriers in de tang, blijkt uit getuigenissen van chauffeurs. Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

5 tips voor iedereen die het liefste online shopt


Als je geen fan was van online shoppen, dan is de kans groot dat je dit het afgelopen jaar wel bent geworden. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Kan "quick commerce" winstgevend zijn?


Het is een reëel verschijnsel in de grote Europese steden. Als gevolg van de crisis en de steeds grotere behoefte van de consument om thuis te leveren, nemen de "snelle handel"-start-ups in snel tempo toe. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Banken moeten klanten die het slachtoffer zijn geworden van kaartfraude, beter terugbetalen

Klanten die het slachtoffer zijn van fraude met bankkaarten moeten beter worden vergoed: het is niet langer een consumentenvereniging die dit zegt, maar de Autorité de contrôle prudentiel et de résolution (ACPR) en de Banque de France.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Colruyt stapt in betaalapp Digiteal


Supermarktketen Colruyt en kredietverzekeringsgroep Credendo stappen in de Waalse start-up Digiteal. Het fintechbedrijf haalt 3,5 miljoen euro op. Digiteal uit Waals-Brabant kreeg in 2017 een erkenning als betaalinstelling van de Nationale Bank. 


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

In China neemt de live elektronische handel een belangrijke plaats in en verandert de gewoonten van de consument

In China verkopen influencer-streamers miljoenen artikelen per dag op streamingplatforms. Achter deze werknemers van een nieuw soort investeren bedrijven om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Wanneer staat de eerste Belgische fintechunicorn op?


Terwijl het lijkt alsof het ene Europese financiële technologiebedrijf na het andere deze zomer de miljardenstatus bereikt, blijft het vooralsnog wachten op de eerste Belgische eenhoorn in de sector.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Fintechpionier helpt kmo's beter reserves in te schatten

Ondernemer Michel Akkermans stapt in het Antwerpse fintechbedrijf Monitr, dat bedrijven helpt om een duidelijker zicht te krijgen op hun geldstromen.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Frichti, online traiteur en supermarkt, begint in Brussel


De Franse start-up Frichti biedt zijn kant-en-klare maaltijden en consumptieproducten sinds eind juni aan Brusselaars aan.