BCNL6_ART1 | BeCommerce

«Tout s’explique» (RTL-TVI): een beetje digitale bescheidenheid!

Mensen hebben een verkeerd beeld van het web. Volgens commissaris Olivier Bogaert kunnen op het web gevonden consumentengegevens die voor marketingdoeleinden worden verstrekt, een dubbele functie genereren die een kwaadwillende gemakkelijk kan gebruiken en daar dan misbruik van maken. 


Odoo + afbeelding en tekst

 

Mensen hebben een verkeerd beeld van het web. Volgens commissaris Olivier Bogaert kunnen op het web gevonden consumentengegevens die voor marketingdoeleinden worden verstrekt, een dubbele functie genereren die een kwaadwillende gemakkelijk kan gebruiken en daar dan misbruik van maken. Dankzij de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie, zijn we beschermd tegen de verwoestingen die het delen van persoonsgegevens kan aanrichten.

Het is het gebruik van deze gegevens, die misbruikt worden op digitale platforms zoals Facebook, dat een bijna optimale zichtbaarheid genereert en vervolgens door een derde partij kan worden gedeeld, zodat het raadzaam is verschillende adressen en wachtwoorden te gebruiken om jezelf te beschermen.

Een van de platforms die aan veel oplichting onderhevig is, is Shopify. Dit heeft mensen in een moeilijke situatie gebracht wanneer hun bestelling niet op de plaats van bestemming aankwam nadat zij net een aankoop hadden gedaan. Om niet voor de gek te worden gehouden, kunt u het beste controleren voordat u koopt.Bron

05/02/2021