BCNL6_ART10 | BeCommerce

#Brandhout: Pas op voor nep online retailers
Vorige maand ontving het FOD-Contactpunt Economie meer dan honderd meldingen van valse online verkoopsites. Oplichters maken misbruik van de huidige situatie en creëren nu valse verkoopsites voor houtproducten.

Vorige maand ontving het FOD-Contactpunt Economie meer dan honderd meldingen van valse online verkoopsites. Oplichters maken misbruik van de huidige situatie en creëren nu valse verkoopsites voor houtproducten. Burgers die een alternatieve verwarmingsmethode willen gebruiken of op zoek zijn naar goedkope houtproducten, bestellen en betalen voor goederen die zij niet ontvangen. De FOD Economie waarschuwt de consument voor deze nieuwe vorm van oplichting.


Sinds 1 juli heeft het FOD-Contactpunt Economie minstens 126 meldingen ontvangen over valse online verkoopsites voor houtproducten. Slachtoffers melden een gemiddeld verlies van 750 euro, maar één slachtoffer meldde een verlies van maar liefst 2.972 euro.


De Economische Inspectie van de FOD Economie analyseert de verslagen en kan beslissen een onderzoek in te stellen. Oplichters riskeren een gevangenisstraf van een maand tot vijf jaar of een boete van 208 tot 24.000 euro.Bron 

22/08/2022