BCNL6_ART4 | BeCommerce

Wat verandert er in Duitsland vanaf januari?


Een kort overzicht van wat er voor werknemers en consumenten in Duitsland in 2022 zal veranderen. Er zijn belangrijke wijzigingen en nieuwe wetten voor 2022 aangenomen. De nieuwe Duitse regering heeft in haar coalitieprogramma een aantal projecten vastgelegd.

 

  • Plastic zakken: mogen niet langer worden aangeboden aan de kassa in Duitse supermarkten. Uitgezonderd van het verbod zijn herbruikbare tassen en dunne plastic tassen die in de groente- en fruitafdeling te vinden zijn

  • Supermarkten moeten elektronische apparaten recyclen: Supermarkten moeten oude apparaten recyclen. Voorwaarde is dat de winkelruimte groter is dan 800 vierkante meter en dat de winkel zelf meerdere keren per jaar elektrische apparaten verkoopt die minder dan 25 centimeter breed zijn. Hetzelfde geldt voor e-tailers.

  • Verplichting tot inwisseling van het rijbewijs in Duitsland: iedereen die tussen 1953 en 1958 is geboren en een rijbewijs heeft dat tot en met 31 december 1998 is afgegeven, moet dit uiterlijk op 19 januari 2022 vervangen. Tegen 2033 zullen miljoenen oude rijbewijzen volgens de huidige Europese norm moeten worden ingewisseld voor nieuwe plastic kaarten.

  • Deutsche Bahn stopt met ticketverkoop in treinen: Vanaf 2022 zullen in langeafstandstreinen geen papieren treinkaartjes meer worden verkocht. Alles zal via het internet gaan.

Bron

06/01/2022