Ontmoet de BeCommerce Awards jury | BeCommerce


Ontmoet de BeCommerce Awards jury

Ook dit jaar kunnen we voor de BeCommerce Awards rekenen op onze vakkundige jury, die nagenoeg onveranderd blijft tegenover de vorige editie. Hoog tijd om de zeven juryleden kort aan je voor te stellen. Bovendien geven we je enkele tips die je op weg kunnen zetten de BeCommerce Jury Award te winnen.

Clo Willaerts

Clo Willaerts is een marketingexperte met meer dan 30.000 Twittervolgers en extensieve ervaring in e-business. Na bijna twintig jaar als internet- en mediaprofessional te hebben gewerkt, reist ze momenteel de wereld rond als consultant, spreker en auteur over onder andere sociale media, online privacy, digitale marketing en artificiële intelligentie.

TIP: Clo besteedt veel aandacht aan de interface van websites. Verder is ze een grote fan van video's die het team voorstellen en demonstreren op welke manier een bedrijf dat tikkeltje extra doet voor de klant.

Benny Sintobin

Oprichter en voormalig CEO van Nayan. Als e-commerce & omnichannel strategisch adviseur helpt Benny merken met hun reis van groothandelsmerk naar direct-to-consumer retailer.

TIP: Benny analyseert webshops en hun dossiers met de volgende quote in het achterhoofd: "Wees creatief, creëer impact en verandering. Vandaag gaat het een bedrijf niet alleen meer om winst maken".

Matthieu Van der Schueren

Is de oprichter van Jungo en huidig Chief Digital & Transformation Officer van Tom&Co. Matthieu is een gedreven general manager en adviseur met sterke strategische capaciteiten en hands-on operationele ervaring gericht op bedrijfsgroei of turnaround. Hij realiseerde verschillende grote transformatieprojecten en newco-ontwikkelingen in o.a. retail, telecom & hightech, transport & automotive en retail banking & payment.

Els Breugelmans

Els is Full Professor Marketing aan de KU Leuven. Ze verdiept zich vooral in Marketing Intelligence, Retailing & E-commerce en voert bovendien zelf onderzoek over (online) retail marketing.

TIP: Els wil de passie van een bedrijf zien. Passie die aantoont dat je wil uitblinken. Daarnaast wil zij weten welke toegevoegde waarde een bedrijf biedt. 

Edouard Seynaeve

Edouard is de oprichter van Wepika, een Prestashop gespecialiseerd in e-commerce. Wepika richt zich op groeiende KMO's zoals J&Joy, Kewlox, eFarmz en Chacon en ondersteunt en adviseert hen op het gebied van strategie, ontwerp, ontwikkeling en e-marketing. 

Damien Jacob

Damien Jacob is de oprichter van en senior consultant bij RETIS, een bedrijf dat kmo's, starters en handelaars bijstaat in hun strategie en commerciële ontwikkeling on- & offline. Hij combineert dat met de functie docent webstrategieën, e-commerce en e-business aan de Universiteiten van onder meer Luik en Straatsburg.

Michel Vermaerke

Michel is de eigenaar van adviesbureau Alio Consilio, dat organisaties alternatieve oplossingen biedt voor strategische, tactische, organisatorische of personele uitdagingen. Daarnaast mag Michel zich medevoorzitter van de BeCommerce Awards jury  en voorzitter van het Klara festival noemen. Hij is een ervaren executive in de wereld van finance, banking en telco. Van 2005 tot oktober 2017 was hij CEO van Febelfin. Voordien was hij onder meer secretaris-generaal bij Belgacom (vandaag Proximus)

 


Hoe kan de Belgische e-commerce zijn achterstand op buurlanden inhalen?