BCNL1_ART9 | BeCommerce

De moeilijke Belgische overgang naar e-commerceTegenover de vakbonden wil de regering-De Croo de kosten van nachtwerk, die schadelijk worden geacht voor de online-handel, herzien.Tegenover de vakbonden wil de regering-De Croo de kosten van nachtwerk, die schadelijk worden geacht voor de online-handel, herzien.

Het begrotingsakkoord dat de Vivaldi-coalitie van premier Alexander De Croo onlangs heeft bereikt, heeft nieuwe wegen geopend om de Belgische economie nieuw leven in te blazen. Een daarvan is de toezegging van de regering om de nodige maatregelen te nemen om nachtwerk in de elektronische handel te vergemakkelijken. Het gaat er in de eerste plaats om een bepaling uit het verleden te reactiveren die de invoering van nachtarbeid in een onderneming aanmoedigde op voorwaarde dat een vakbond ermee instemde.

De maatregel is ook bedoeld om individuele werknemers die 's nachts willen werken, daartoe de gelegenheid te geven. Deze veranderingen lijken echter gering in het licht van de enorme markt die voor het grijpen ligt...


Bron

18/10/2021