BCNL3_NL | BeCommerce

Bol.com ziet aantal Belgische handelaars verdubbelen op platform

Het aantal Belgische handelaars dat gebruik maakt van het online e-commerce platform bol.com is in twee jaar tijd verdubbeld van 2.600 tot ruim 5.400 verkooppartners. Die cijfers zijn in lijn met verschillende onderzoeken omtrent het Belgische e-commercelandschap*, die aantonen dat de laatste vijf jaar steeds meer ondernemers de sprong naar online verkoop waagden.“Beursgang bol.com uitgesteld vanwege slechte marktomstandigheden”

Ahold Delhaize stelt de geplande beursgang van zijn webwinkel bol.com uit wegens slechte marktomstandigheden. Dat schrijft de Nederlandse zakenkrant ‘Financieele Dagblad’ op zijn website. De officiële bevestiging zou volgende week donderdag volgen, bij de presentatie van de halfjaarresultaten.Alibaba's omzet daalt voor het eerst, maar overtreft verwachtingen

De Chinese online retailgigant Alibaba rapporteerde donderdag voor het eerst in zijn geschiedenis een lichte daling van de kwartaalomzet, maar beter dan verwacht, te midden van een vertragende economie en strengere regelgeving.
Met Amazon en bpost op het platteland

De eerste verkoopt. De tweede levert. Het lot van deze twee lijkt met elkaar verbonden te zijn, vooral op de meest geïsoleerde plaatsen. Maar er zijn enkele nadelen.

‘Deal van de dag’ en ‘Andere klanten kochten ook..’: Belgische Amazon op komst, en die haalt alle trucs uit de kast

Webgigant Amazon werkt aan een Belgische versie. Gaan we voortaan massaal al onze pakjes bij de Amerikaanse e-commercereus bestellen, of blijven de bestaande spelers als Bol.com overeind? Zalando wil volgend jaar sprong naar VS maken

Kledingwebwinkel Zalando wil komend jaar de overstap naar de Verenigde Staten maken. Dat schrijft Business Insider op basis van ingewijden bij het van oorsprong Duitse bedrijf. 

Verpakkingen voor e-commerce: tackle alle uitdagingen


E-commerce blijft boomen en dus de nood aan degelijke verpakkingen en een vlot lopend verpakkingsproces voor al die internetbestellingen ook. Je wil natuurlijk dat elk product vlot en veilig bij de klant aankomt.


CO2-uitstoot van Amazon stijgt met 18 procent

Vorig jaar stegen de emissies van Amazon met maar liefst 18 procent. De oorzaak ligt bij de coronapandemie die voor een enorme toename van online shoppen zorgde.

Waarom Amazon 100.000 mensen ontslaat

Voor het eerst in zijn geschiedenis noteerde Amazon in het tweede kwartaal van 2022 een daling van het aantal werknemers: 100.000 mensen verdwenen uit het personeelsbestand.CEO Sendcloud: ‘Niet meer haalbaar voor webshops om alle retouren te betalen’

Gratis verzenden en retourneren mogen dan de norm zijn geworden, het is voor webwinkels nauwelijks haalbaar om de vele retouren van consumenten op hun rekening te nemen.