BeCommerce - Over Ons

About BeCommerce

Onze waarden

Ons logo verpersoonlijkt onze missie: het consumentenvertrouwen in e-commerce stimuleren. De thumbs-up en verschillende kleuren symboliseren de waarden van ons bedrijf: betrouwbaarheid, authenticiteit en geloofwaardigheid.

De thumbs-up is het universele teken van "well done" en dat weerspiegelt ons handelsmerk op een perfecte manier. De cirkel staat voor interconnectiviteit in de wereld van e-commerce en de blauwe omranding belichaamt diepte, stabiliteit, vertrouwen en loyaliteit. De witte achtergrond is een bewuste keuze om er zeker van te zijn dat ons logo en vertrouwensmerk compatibel is met de meeste webwinkels.

Bovendien representeert het BeCommerce-logo niet alleen onze waarden, maar ook onze stakeholders en ons bedrijfsmodel: wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk, dus onze stakeholders zijn van groot belang voor onze organisatie. Elke soort stakeholder van onze gemeenschap kreeg een specifieke kleur toegekend, die in ons embleem is verwerkt. 

Groen symboliseert onze B2C-leden, blauw de B2B-leden, paars de webshop partners, rood is de kleur van onze business partners en oranje die van onze sponsors. Een stakeholder kan tot meerdere categorieën behoren. Die flexibele aanpak laat ons toe de stakeholders te bedienen volgens hun individuele behoeften.


Onze missie

"Het consumentenvertrouwen in de digitale handel versterken"

Strengthening Trust & Image                 

De Belgische e-commercesector groeit razendsnel en daarom is online reputatiemanagement voor bedrijven belangrijker dan ooit. Wij geloven sterk in de kracht van reviews en zijn van mening dat die een beslissende rol spelen in de ontwikkeling van vertrouwen in de online handel.


Bringing Together Businesses

BeCommerce brengt alle ondernemingen die actief zijn in het Belgische e-commercelandschap samen om kennis, ervaring en inzichten met elkaar te delen.

Representing Companies

Alle ondernemingen die actief zijn in het Belgische e-commercelandschap worden door ons vertegenwoordigd. Hun belangen worden behartigd op zowel nationaal als internationaal niveau.Creating a Favourable e-Climate                 

Een gunstig economisch en politiek klimaat creëren voor de sector en alle reglementaire beperkingen opheffen die nadelig zijn voor de competitiviteit en ontwikkeling van de Belgische e-commercesector. Investeren in research & data is in dit kader onontbeerlijk.

Onze visie

' To stimulate the growth of the entire e-commerce sector'

Via 

  • the granting of a solid trustmark

  • organisatie van interessante netwerkevenementen

  • investeringen in Research & Data

  • behartiging van belangen op nationaal en Europees niveau 

  • mediating complaints in an amicable manner

beoogt BeCommerce de groei van de gehele e-commerce sector naar ongekende hoogten te brengen. 

Statuten van de VZW

The companies which carry our label must respect the BeCommerce Code of Conduct. In addition to legal obligations, the certified web-shops must also comply with a dozen other rules which were specifically designed by us to protect consumers, while simultaneously stimulating the digital sector.

Consult the articles of association here:

  • Statutes (NL/FR

  • Rules of Procedure (NL/FR/ENG)

  • BeCommerce's Code of Conduct(NL/FR/ENG)

  • Certification Regulations of BeCommerce's trustmark(NL/FR/ENG) 

  • Strategic Committee Guidelines(NL/FR/ENG)

Please note that expanding the BeCommerce trustmark is not a guaranteed fund for any possible financial inability. For example, we can make a claim in the event of a suspension of payment or bankruptcy.