BCNL1_ART1 | BeCommerce

Amazon's komst naar België, goed of slecht nieuws voor retailers? winkeliers?

Is de komst van Amazon onder een Belgische domeinnaam, gepland voor de herfst, goed of slecht nieuws voor onze nieuws voor onze winkeliers? Het hangt allemaal af van de detailhandelaar, zegt Christophe Wambersie, secretaris-generaal van de neutrale vakbond voor zelfstandigen (SNI).Kan het Amazon-platform de bondgenoot van onze detailhandelaars zijn of integendeel hun vijand, aangezien het een moeilijk te omzeilen reputatie oplegt?

Goed of slecht, dit is niet echt de kwestie, aangezien we met deze realiteit moeten omgaan. We zullen geen vooruitgang geboekt hebben We zijn geen centimeter opgeschoven door te zeggen dat het vroeger beter was. Het is een feit: deze spelers zijn er en de consumenten hebben en de consumenten hebben het internetwinkelen nu getemd. Wij moeten derhalve rekening houden met Amazon in de context van het commerciële aanbod en zijn

zijn evolutie. Het overschaduwt geenszins de fysieke handel, die een belangrijke, zelfs dominante rol zal blijven spelen. Bij deze laatste kan de nadruk liggen op het contact met de detailhandelaar, de mogelijkheid om de producten aan te raken of de ervaring van de klant, d.w.z. het streven naar een betere dienstverlening. ervaring, d.w.z. het zoeken naar een enigszins exclusieve bevrediging.


Bron

18/08/2022