BCNL1_ART10 | BeCommerce

Barbara Pas koele minnaar van e-commerce: "Waarom geen heffingen op camionetjes die pakjes komen afleveren?"Voor Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) is de discussie over de eventuele versoepeling van de nachtarbeid eigenlijk achterhaald, want die is vooral bedoeld voor de sector van de e-commerce. Volgens Pas hebben we daar sowieso de boot gemist. Ze ziet wel iets in een heffing op de bestelwagens die vanuit het buitenland hier pakketjes komen leveren.


Voor Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) is de discussie over de eventuele versoepeling van de nachtarbeid eigenlijk achterhaald, want die is vooral bedoeld voor de sector van de e-commerce. Volgens Pas hebben we daar sowieso de boot gemist. Ze ziet wel iets in een heffing op de bestelwagens die vanuit het buitenland hier pakketjes komen leveren.

 

"Bij e-commerce zit je sowieso met 24 uur per dag, 7 dagen op 7", zegt Barbara Pas in "De afspraak op vrijdag". Ze toont zich geen groot voorstander van al te ver doorgedreven flexibilteit op de arbeidsmarkt. "De balans werk-gezin is iets wat je toch moet koesteren en wat je niet moet proberen te overdrijven."

 

Pas denkt dat het te laat is om nog een Bol.com naar ons land te lokken. "We hebben die boot gemist, als je kijkt naar e-commerce, naar Nederland, ... Waarom geen heffingen op de camionetjes die vanuit het buitenland naar hier de pakjes komen afleveren? Op die manier kan je je eigen e-commerce ook beschermen."

Bron 

16/10/2021