BCNL2_NL | BeCommerce

Zal de regering Amazon en Fnac dwingen om meer aan te rekenen?

De regering heeft besloten tot een minimum van 3 euro voor frankering van online gekochte boeken voor minder dan 35 euro aan aankopen en 1 cent. Boekverkopers wilden minimaal 4,50 euro.

Amerikanen en consumenten lopen de Europese platformmarkt onder de voet

De grootste onlinemarktplaatsen in Europa? Die zijn bijna allemaal Amerikaans. Platformen zijn al goed voor 60% van de Europese e-commerce over de landsgrenzen heen, en dat zal met de komst van nieuwe trends alleen maar groeien.
Recordomzet voor grensoverschrijdende platforms in Europa in 2021

De top 100 grensoverschrijdende marktplaatsen hebben een recordomzet van 128 miljard euro in 2021 in Europa, meldde het platform Cross-Border Commerce Europe donderdag. 

E-commerce: Zalando, Amazon en Vinted domineren modeverkoop in eerste helft

Pure spelers hebben meer van de crisis geprofiteerd dan click&mortar (fysieke winkels die ook op internet verkopen) in de online modeverkoop, aldus Kantar, die echter opmerkt dat de gemiddelde mandjes bij click&mortar nu hoger zijn dan bij pure spelers.


Welke rol zal Amazon spelen bij de ontwikkeling van de digitale euro?

De Europese Centrale Bank (ECB) slaat de handen in elkaar met enkele bedrijven om de digitale euro te ontwikkelen. Een van die partners is Amazon. Welke rol zal de e-commercegigant spelen?
Auping lanceert beddenwebshop in België

Slaapspecialist Auping heeft nu ook in België een webshop. Klanten kunnen er het volledige assortiment bestellen, van een bed tot een kussensloop. Toch is de webshop er vooral om te informeren.

Tips voor de transitie naar een platformmodel: “Simpelweg productgegevens uploaden is geen optie”

Steeds meer online detailhandelaren gooien het roer om en kiezen voor een platformmodel, in plaats van groothandel. Dit heeft enorme gevolgen voor modemerken met een meer traditionele focus.

Linda dacht dat ze online een bestelling had geplaatst, maar de winkel blokkeerde haar aankopen

Linda bevindt zich in een ongelukkige situatie. Ze plaatste een bestelling ter waarde van 64 euro op Bonprix, maar de online winkel blokkeert haar aankopen. De reden? Een andere Linda Vandeurzen heeft een schuld van 133 euro op de site.
Ontdek e-wines, een Belgische online wijnwinkel met een uniek concept

Bent u een wijnliefhebber en altijd op zoek naar iets nieuws om te proeven? Ontdek e-wijnen, een nieuwe manier om wijnen te proeven en te kopen die voorheen voorbehouden waren aan de restaurantwereld.


Geen bedreiging voor de fysieke winkel, wel een opportuniteit

In post-coronatijden met een torenhoge inflatie door de oorlog in Oekraine, spendeerde elke Belg gemiddeld 521 euro online in het eerste kwartaal van dit jaar.