BCNL6_ART1 | BeCommerce

De aanzienlijke gevolgen van de pandemie voor de ontwikkeling van e-gezondheidszorg


Volgens de analyse van Waalse start-ups en KMO's die aanwezig waren op de CES in Las Vegas, hebben teleconsultatie en het delen van medische gegevens zich de afgelopen twee jaar bijzonder goed ontwikkeld.


De pandemie van het coronavirus heeft een aanzienlijke impact gehad op de ontwikkeling van e-health in België en de rest van de wereld, zo blijkt uit de analyse van Waalse start-ups en KMO's die actief zijn in deze sector en begin januari aanwezig waren op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Teleconsultatie en het delen van medische gegevens hebben zich de afgelopen twee jaar bijzonder goed ontwikkeld.

De start-up Masana, gevestigd in de buurt van Doornik, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor de gezondheidssector. Het heeft een toepassing ontwikkeld die de patiënt thuis in contact brengt met alle spelers (dokters, ziekenhuizen, verpleegsters, huishoudhulp, enz.) die hem of haar kunnen helpen thuis te blijven in plaats van in het ziekenhuis te moeten worden opgenomen.

 

Bron

07/01/2022