GS1 | BeCommerce

4. GS1 Belgium & Luxembourg


GS1 Belgium & Luxembourg is een onafhankelijke neutrale not-for-profit organisatie die ondernemingen zoals fabrikanten van voedings-, schoonheids-, doe-het-zelf- , decoratie- en gezondheidszorgproducten samen brengt met supermarkten, webshops, marketplaces, pharma en logistieke dienstverleners. GS1 Belgium & Luxembourg maakt deel uit van de wereldwijde GS1 organisatie die actief is in meer dan 110 landen en meer dan twee miljoen leden heeft. In België en Luxemburg zijn er meer dan 9.000 bedrijven die de GS1 standaarden gebruiken.

GS1 heeft als doel een efficiëntere keten te ontwikkelen door globale standaarden te bieden voor de identificatie, alsook voor het vastleggen en delen van gegevens. De bekendste van deze standaarden is het 'Global Trade Item Number' of GTIN (vroeger bekend als EAN-code). Een GTIN identificeert een product of handelseenheid wereldwijd op een unieke wijze. Meestal wordt een GTIN gecodeerd in een barcode zodat deze snel te lezen is door een scanner aan de kassa of in het magazijn. Ook de bekendste webshops vereisen vaak dat producten voorzien zijn van een GTIN van GS1. Dankzij het platform My Product Manager van GS1 kan je deze unieke productcodes gemakkelijk en in enkele klikken aanmaken. 

Met dit partnership wil BeCommerce bijdragen tot een efficiëntere werking van bedrijven en een betere dienstverlening aan hun klanten. GS1 standaarden zijn daarom de eerste stap in het verbeteren van de efficiëntie en traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen.