GS1 | BeCommerce

4. GS1 Belgium & Luxembourg


GS1 Belgium & Luxembourg is een onafhankelijke neutrale non-for-profit organisatie die organisaties zoals supermarkten, bouwmarkten, webshops, marketplaces, hun leveranciers en logistieke dienstverleners. GS1 Belgium & Luxembourg maakt deel van de wereldwijde GS1 organisatie die actief is in meer dan 110 landen en meer dan twee miljoen leden heeft. In Belgie en Luxemburg zijn er meer dan 7.500 bedrijven lid van GS1 die de GS1-standaarden gebruiken.

GS1 heeft als doel een efficiëntere keten te ontwikkelend door globale standaarden te bieden voor de identificatie, alsook voor het vastleggen en delen van gegevens. De bekendste van deze standaarden is het 'Global Trade Item Number' of GTIN (vroeger bekend als EAN-code). Een GTIN identificeert een product of handelseenheid wereldwijd op een unieke wijze. Meestal wordt een GTIN gecodeerd in een barcode zodat deze snel te lezen is door een scanner aan de kassa of in het magazijn. Ook de bekendste webshops vereisen vaak dat prodcuten voorzien zijn van een GTIN van GS1. Dankzij het platform My Product Manager van GS1 kan je deze unieke productcodes gemakkelijk en in enkele clicks aanmaken. 

Met dit partnership wil BeCommerce bijdragen tot een efficiëntere werking van bedrijven en een betere dienstverlening aan hun klanten. GS1-standaarden zijn daarom de eerste stap in het verbeteren van de efficiëntie en traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen.