Aion, de online abonnementsbank, dinsdag gelanceerd in België

De doelstelling van Aion (de nieuwe naam van Banca Monte Paschi Belgio de voormalige Belgische dochteronderneming van Monte dei Paschi di Sien) is duidelijk: het creëren van de bank van de toekomst vanuit de oudste financiële instelling ter wereld.

Odoo + afbeelding en tekst

De doelstelling van Aion (de nieuwe naam van Banca Monte Paschi Belgio de voormalige Belgische dochteronderneming van Monte dei Paschi di Sien) is duidelijk: het creëren van de bank van de toekomst vanuit de oudste financiële instelling ter wereld. De Italiaanse bank, opgericht in 1472, was al sinds 1947 in België aanwezig. 

Het voormalige pandjeshuis is zo geëvolueerd tot een digitale bank die alleen op abonnementsbasis werkt. "Dit is een wereldprimeur", zegt CCO Wojciech Sass, ook al werkt de Amerikaanse bank MoneyLion min of meer op dezelfde manier. Een aantal mobiele banken heeft ook soortgelijke regelingen, maar Aion maakt gebruik van haar ervaring in de financiële sector.

Het principe is eenvoudig: voor 19 euro per maand biedt Aion u in zijn "gewone" versie zijn "MoneyMax" product aan, een algoritme dat belooft "meer uit uw spaargeld te halen, op uw rekeningen te besparen en minder uit te geven aan (uw) online aankopen". 

Aion vervolledigt zijn aanbod met een multi-valuta betaalkaart, geldopnames waar ook ter wereld zonder extra kosten, onmiddellijke overschrijvingen in verschillende valuta's, een reisassistent of een vergelijking van energie- en telecomaanbieders. Als de klant van leverancier wil veranderen, zorgt Aion voor de administratieve procedures.

Voor klanten die niet al deze diensten nodig hebben, is er een "licht" pakket aan 1,9 euro per maand. 


Dinsdag 10/03/2020


Bron