Op zoek naar jouw favoriete mode-items? De Belgische toepassing, Macty, helpt jou met je zoektocht.


Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
 

Susana Zoghbi en Ken Van Eyndonck hebben een toepassing uitgewerkt dat via artificiële intelligentie -de meest overeenstemmende mode-items selecteert op basis van beeldalgoritmes. 

Klanten kunnen via Macty zowel online als in de winkel een foto van hun favoriete item uploaden. Nadien krijgen ze in een oogopslag de meest gelijkaardige items uit het winkelaanbod te zien. 

Macty doet in zekere zin denken aan de app voor muziekherinnering, Shazam, of aan Spott it, een Belgische app waarmee je kon zien waar de kleding van acteurs en presentatoren vandaan kwam.

Tijdens een proefproject met de Belgische lingeriezaak, Van de Velde, konden klanten een foto van hun outfit uploaden, waarop Macty vervolgens een voorstel deed van passende lingeriesets.

Volgens Susana Zoghbi, medeoprichter en CEO van Macty, helpt de toepassing om verkoopcijfers te doen stijgen. Ze gelooft dat klanten meer geneigd zullen zijn om iets te kopen als ze exact vinden waar ze van dromen.

Op dit moment is Macty enkel actief in de modesector, maar de beeldalgoritmes zou ook in tal van andere sectoren gebruikt kunnen worden, vertelt Susana Zoghbi.