Zuckerberg deelt zijn toekomstvisie

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
 

Volgens Facebook-baas, Mark Zuckerberg, zullen er in dit de toekomst een heleboel technologische veranderingen plaatsvinden. Zo gelooft hij dat iedereen in 2030 een AR-bril draagt en dat alle aankopen via Instagram zullen gebeuren. 

Zuckerberg haalt aan dat we op dit moment deel uitmaken van een enorme gemeenschap en dat het steeds moeilijker is om een eigen rol te vinden. Daarom denkt hij dat onze sociale infrastructuur ons in het komende decennium zal helpen om kleinere gemeenschappen te bouwen waar de focus zal liggen op intimiteit. 

Om verder te focussen op kleinere gemeenschappen, zullen sociale netwerken meer en meer belang gaan hechten aan privéconversaties. Zuckerberg voorspelt ook dat er meer toezicht zal zijn op deze netwerken. 

Zuckerberg vermeldt eveneens dat Facebook steeds meer zal inzetten op e-commerce. Het netwerk wil voornamelijk kleine ondernemingen de kans geven om hun producten via Facebook-apps te verkopen. 

Een andere verandering die Zuckerberg ziet aankomen is het gebruik van de augmentedrealitybril, die volgens hem zelfs de smartphone van de troon zal stoten.