Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten


  Benelux retailmarkt is goed voor 95.000 extra jobs

  In de Benelux-landen is de retailsector een belangrijke economische speler die een dagelijkse impact heeft op het leven van burgers. Ook de online verkoop haalde in de Benelux in 2014 een omzet van bijna 40 miljard euro. Toch blijkt uit de studie van Benelux Secretariaat-Generaal dat er veel meer potentieel op de markt ligt dat enorme voordelen voor consumenten en ondernemers kan opleveren.

  Lees meer

  Bescherming van de consument tegen fraude met e-commerce

  E-commerce bloeit in België, maar daarbij neemt ook toe dat de consument zich bewust moet zijn van fraude, misleiding en oplichting. De Overheidsdienst Economie richtte Het Meldpunt op zodat consumenten en bedrijven al hun economische klachten kunnen bundelen en snel de juiste instanties bereiken. Ook aangiftes met betrekking tot e-commerce kunnen bij Het Meldpunt terecht.

  Lees meer

Pers

Bekijk alle persberichten


  Chocolade en bloemen ook bij online shoppers populair als Valentijnscadeau

  Brussel, 14 februari 2017- Het is Valentijn, en dat is niet alleen te merken in het straatbeeld, maar ook bij de online webwinkels van België. Uit onderzoek blijkt dat de verkoop van geschenken op het internet vlak voor Valentijn een duidelijke piek kent. Ook gespecialiseerde datingwebsites zijn drukbezocht in de periode rond 14 februari.

  Lees meer

  Belgische B2C e-commerce is sterkste Europese groeier in 2016

  Belgische B2C e-commerce is sterkste Europese groeier in 2016

  Brexit is een rem, maar B2B biedt opportuniteiten

  Brussel, 8 februari 2017 – 2016 wordt een recordjaar voor e-commerce in België, waarbij een recordomzet van meer dan 9 miljard euro verwacht wordt. De online omzet zou zo met 13,4% stijgen ten opzichte van 2015 waarmee we landen als Frankrijk (+9,4%), Duitsland (+10,5%), Nederland (+11,8%) en zelfs het VK (+10,1%) achter ons laten. Dat blijkt uit cijfers van BeCommerce, Ecommerce Foundation en E-commerce Europe toen zij een onderzoek voerden naar e-commerce in België en Europa.

  Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Videokanaal

Bekijk alle video's
BeCommerce Kick Off Summit 25.01.2017