Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten


  Google opent eerst showroom

  In de trendy New-Yorkse wijk Soho opende Google zijn eerste ‘showroom’, een plek waar het zijn nieuwste producten kan demonstreren. Deze stap moet de internetreus helpen beslissen of ze de concurrentie willen aangaan met Apple.

  Lees meer

  Redcoon Benelux stopt zijn activiteiten

  Redcoon, onderdeel van Media-Saturn, stopt met zijn activiteiten in de Benelux. MS Holding legde Redcoon stil omdat het bedrijf te sterk concurreert met MediaMarkt en het assortiment te veel overlapt. De activitetien van Redcoon zullen ook stil gelegd worden in Oostenrijk, Portugal en Spanje.

  Lees meer

Pers

Bekijk alle persberichten


  Groen licht voor nachtarbeid in e-commerce bedrijven zou 5.000 nieuwe banen kunnen creƫren in de komende drie jaar

  Brussel, 15 oktober 2016 – BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, verheugt zich dat de regering het initiatief neemt om de wetgeving rond nachtwerk (d.w.z. van 20u. tot 6u. in de ochtend) te versoepelen, waardoor bedrijven zonder voorwaarden ’s nachts mensen tewerk zouden kunnen stellen. Dankzij deze aanzet van de regering zullen in de komende drie jaren 5.000 nieuwe banen gecreëerd kunnen worden in de e-commerce sector. Het zou ook toelaten dat Belgische bedrijven, actief in de e-commerce, beter kunnen concurreren met buitenlandse spelers.

   

  Lees meer

  Online shopping zit in de lift: 10 procent meer gespendeerd online

  Brussel, 14 september 2016 – Online shopping blijft groeien! Belgen gaven in de periode april tot juni maar liefst 2,2 miljard euro uit online. De grootste groeier dit kwartaal was voeding, een categorie waarvan het online aandeel met 175 procent gestegen is tegenover het tweede kwartaal van 2015. De online bestedingen in deze categorie zijn met 65 miljoen euro in Q2 2016 misschien nog vrij beperkt, maar er was wel een groei van 41 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze resultaten kunnen we afleiden uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek dat uitgevoerd wordt door GfK voor BeCommerce, met de steun van PostNL, Google en Worldline.

   

  Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Videokanaal

Bekijk alle video's
BeCommerce 10th anniversary