Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten


  Helft buitenlandse refurbished smartphones deugt niet

  Uit onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat één op twee zogenaamde ‘Refurbished smartphones’ niet deugen. De online shopper koopt deze smartphones meestal op buitenlandse webshops. Hierdoor kan de kwaliteit van het product onvoldoende gegarandeerd worden.

  Lees meer

  Online omzet Scotch & Soda stijgt met 57 procent

  De online omzet van modemerk Scotch & Soda steeg enorm in 2015, namelijk met maar liefst 57 procent. Vorig jaar noteerde het bedrijf een totaalomzet van 325,9 miljoen, hiervan zou zo’n 65% vanuit e-commerce komen. 

  Lees meer

Pers

Bekijk alle persberichten


  Groen licht voor nachtarbeid in e-commerce bedrijven zou 5.000 nieuwe banen kunnen creëren in de komende drie jaar

  Brussel, 15 oktober 2016 – BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, verheugt zich dat de regering het initiatief neemt om de wetgeving rond nachtwerk (d.w.z. van 20u. tot 6u. in de ochtend) te versoepelen, waardoor bedrijven zonder voorwaarden ’s nachts mensen tewerk zouden kunnen stellen. Dankzij deze aanzet van de regering zullen in de komende drie jaren 5.000 nieuwe banen gecreëerd kunnen worden in de e-commerce sector. Het zou ook toelaten dat Belgische bedrijven, actief in de e-commerce, beter kunnen concurreren met buitenlandse spelers.

   

  Lees meer

  Online shopping zit in de lift: 10 procent meer gespendeerd online

  Brussel, 14 september 2016 – Online shopping blijft groeien! Belgen gaven in de periode april tot juni maar liefst 2,2 miljard euro uit online. De grootste groeier dit kwartaal was voeding, een categorie waarvan het online aandeel met 175 procent gestegen is tegenover het tweede kwartaal van 2015. De online bestedingen in deze categorie zijn met 65 miljoen euro in Q2 2016 misschien nog vrij beperkt, maar er was wel een groei van 41 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze resultaten kunnen we afleiden uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek dat uitgevoerd wordt door GfK voor BeCommerce, met de steun van PostNL, Google en Worldline.

   

  Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Videokanaal

Bekijk alle video's
BeCommerce 10th anniversary