Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten


  Webshop Ondernemer

  Een succesvolle webshop uitbouwen (B2B of B2C)? Dit is mogelijk dankzij de samenwerking tussen BeCommerce en Syntra West.  Na jaren van twijfel zit de elektronische handel in België op het goede spoor. Meer professionaliteit, meer bezoekers en meer belangstelling van de overheid voor de beveiliging van online transacties. En vooral stijgende groeicijfers.

  Lees meer

  Online winkelen beter voor de gezondheid

  Mensen die online winkelen kopen vaker gezondere voeding, dan mensen die gaan shoppen in de fysieke winkels. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent. Professor Maggie Geuens haalt aan dat wie naar de fysieke winkel gaat het moeilijker vindt om ‘neen’ te zeggen tegen bepaalde producten. Producten fysiek zien maakt het veel tastbaarder en aantrekkelijker om ze te stoppen in de winkelkar. Wie online zijn aankopen doet ziet enkel productfoto’s, waardoor de afstand vergroot . Online winkelen is dus positief voor de gezondheid.

  Lees meer

Pers

Bekijk alle persberichten


  Chocolade en bloemen ook bij online shoppers populair als Valentijnscadeau

  Brussel, 14 februari 2017- Het is Valentijn, en dat is niet alleen te merken in het straatbeeld, maar ook bij de online webwinkels van België. Uit onderzoek blijkt dat de verkoop van geschenken op het internet vlak voor Valentijn een duidelijke piek kent. Ook gespecialiseerde datingwebsites zijn drukbezocht in de periode rond 14 februari.

  Lees meer

  Belgische B2C e-commerce is sterkste Europese groeier in 2016

  Belgische B2C e-commerce is sterkste Europese groeier in 2016

  Brexit is een rem, maar B2B biedt opportuniteiten

  Brussel, 8 februari 2017 – 2016 wordt een recordjaar voor e-commerce in België, waarbij een recordomzet van meer dan 9 miljard euro verwacht wordt. De online omzet zou zo met 13,4% stijgen ten opzichte van 2015 waarmee we landen als Frankrijk (+9,4%), Duitsland (+10,5%), Nederland (+11,8%) en zelfs het VK (+10,1%) achter ons laten. Dat blijkt uit cijfers van BeCommerce, Ecommerce Foundation en E-commerce Europe toen zij een onderzoek voerden naar e-commerce in België en Europa.

  Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Videokanaal

Bekijk alle video's
BeCommerce Kick Off Summit 25.01.2017