Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten


  Nieuwe retailreus in Duitsland

  -

  Het Bundeskartellamt keurde vrijdag 9 november de samensmelting tussen grootwarenhuisketens Karstadt en Kaufhof goed. Zij zien geen nadeel in de fusie aangezien de enorme online handel de concurrentie vrijwaart. De warenhuizen zagen zich genoodzaakt te fuseren omdat zij het hoofd moeten bieden aan belangrijke online players als Amazon en retailreuzen als Primark.

  Lees meer

  Een nieuw record voor de Chinese reus

  -

  De inkomsten uit de tiende editie van Alibaba's Singles Day zijn nog nooit zo hoog geweest, met een totaal van 31 miljard dollar. Dit cijfer is meerdere malen hoger dan de omzet van Black Friday in Amerika, namelijk 5 miljard dollar. Ten opzichte van de dollar is de Chinese yuan dit jaar zwakker dan vorig jaar. Handelaren moesten toen meer verkopen om dit record te bereiken. Tijdens de eerste anderhalve minuut was de omzet van 1 miljard dollar al bereikt.

  Lees meer

Persberichten

Bekijk alle persberichten van BeCommerce


  Sinterklaas koopt speelgoed steeds vaker online

  -

  Brussel, 8 november 2018 - Over een kleine maand brengt de Sint traditioneel opnieuw cadeautjes. Onderzoek van BeCommerce, de Belgische vereniging van webshops, toont aan dat hij daarvoor steeds vaker online gaat shoppen. BeCommerce merkt niet enkel een forse stijging in het aantal kopers dat zijn of haar speelgoed online koopt, ook het gemiddelde uitgegeven bedrag is enorm toegenomen. Zo gaf het doorsnee Belgisch gezin vorig jaar gemiddeld € 113 euro uit aan speelgoed. In de eerste helft van 2018 gaf de Belg zelfs 58% meer uit aan speelgoed dan dezelfde periode vorig jaar. „De Belg vindt steeds vaker zijn weg naar de webshop. Speelgoed is één van de productcategorieën die over de jaren heen enorm populair is geworden. Traditioneel doen de laatste drie maanden van het jaar het op vlak van speelgoed nog beter dan gemiddeld. We verwachten dat 1 op 4 Belgische gezinnen zijn Sinterklaasspeelgoed dit jaar online zal aankopen“, verduidelijkt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce.

  Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Videokanaal

Bekijk alle video's
Testimonials BeCommerce Mobile Summit 2018