BeCommerce Label

BeCommerce Label

be commerce guaranteed

Het BeCommerce Trustmark is het keurmerk voor het kopen van producten en diensten via internet in de BeLux, gebaseerd op de waarden van het Thuiswinkel.org waarborg. BeCommerce is opgericht in 2005. Het BeCommerce Trustmark toont aan dat uw bedrijf de BeCommerce gedragscode respecteert en dat uw e-commerce site gecertificeerd werd door een onafhankelijke organisatie, met name Bureau Veritas. Met het BeCommerce Trustmark laten leden de consument zien dat zij een betrouwbare en veilige manier van online winkelen bieden. 

De certificering biedt de consument ten minste deze 5 zekerheden:

  • Weten met wie zij zaken doet en hoe zij het bedrijf gemakkelijk kunnen benaderen
  • Veiligheid en privacy
  • Bedenktijd: 14 dagen
  • Veilig betalen
  • Onafhankelijke klachtenbemiddeling

BeCommerce is géén garantiefonds voor financieel onvermogen waarop bijvoorbeeld in geval van surseance van betaling of faillissement van een aangesloten bedrijf aanspraak gemaakt kan worden.

De certificering houdt rekening met de Nieuwe Europese Richtlijnen Consumentenwetgeving in werking sinds 31.05.2014

  • Informatie herroepingsrecht; Denk eraan dat u ten laatste 13 juni het modelformulier uit Boek VI van het Belgisch Wetboek Economisch Recht toevoegt aan uw Algemene Voorwaarden. Het niet meezenden van dit formulier kan leiden tot een verlengde bedenktijd van maar liefst twaalf maanden. U kan dat formulier hier downloaden.
  • Terugbetaalplicht ondernemer; Webwinkels moeten de consument terug betalen binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsverklaring. De terugbetaling mag worden uitgesteld totdat u de goederen van de consument heeft ontvangen, of totdat deze bewijs geeft van verzending.
  • Strengere informatieverplichtingen; Bij online aankopen moeten consumenten beter worden geïnformeerd over hun rechten bij dergelijke aankopen. De 20 punten over de informatieverplichtingen kan u hier downloaden.
  • Duidelijke betaal-knop; Zorg ervoor dat u een duidelijke betaal-knop heeft voor de handeling waarmee de consument zich verbindt tot het contract. De tekst die wij aanraden: “Bestel en betaal” of “bestel en ga verder naar betaling”.

Hieronder vindt u de presentatie van alle veranderingen. Voor alle gedetailleerde informatie kan u hier terecht.

BeCommerce Trustmark statuten & reglementen