Nieuws

European Ecommerce Reports 2017

This European Ecommerce Report provides an overview of European ecommerce trends, facts and figures, and offers great insights into European ecommerce markets. Additionally, the 2017 report offers the main findings of 28 European markets in terms of ecommerce.

Lees meer

Lancering van gestandaardiseerde etiketten in Europa bevordert de e-commerce over landsgrenzen heen

Brussel, 21 juni 2017. eShoppers willen kwaliteit, snelheid, transparantie en gemak. De vereenvoudiging van de cross-border etikettering zorgt hiervoor. GS1, een bedrijf dat globale standaarden voor de logistieke keten ontwikkelt en beheert, keurde recent de specificaties goed die een vereenvoudiging van de etikettering mogelijk moeten maken.

Lees meer

Balans e-commerce in Frankrijk: tijdens het eerste kwartaal van 2017 werd online 20 miljard euro gespendeerd

De drie eerste maanden van het jaar is de internetverkoop met 14,2 % gestegen in vergelijking met het 1e kwartaal van 2016 tot 20 miljard euro, dat is 2,5 miljard meer dan vorig jaar. Met een sterke stijging van het aantal transacties.

Lees meer

Infotheek Group neemt webshop Centralpoint over

Met de acquisitie gaat Infotheek Group concurreren met de Europese IT-top. Met de acquisitie van Centralpoint wordt ervaring en kennis in huis gehaald op het gebied van online verkopen, die gebruikt kunnen worden in het grootzakelijke klantsegment van het recent overgenomen Scholten Awater. 

Lees meer

GLS start met internationale retourservice

De pakketdienst GLS biedt vanaf nu de ShopReturnService grensoverschrijdend in zeven landen aan. Artikelen die in een buitenlandse webshop zijn besteld, kunnen daarmee snel en gemakkelijk worden teruggezonden.

Lees meer

Afspraak op 28 juni voor de 6e editie van Enjeux Ecommerce

Op 28 juni dit jaar organiseert Fevad, de Franse federatie voor e-commerce en afstandsverkoop, Enjeux E-commerce. Op dit evenement verzamelen elk jaar in het hartje van Parijs de meest invloedrijke personen uit de e-commerce rond digitale transformatie en digitalisatie van de handel.

Lees meer

Drive à la française bevestigd succes met meer dan 4000 afhaalpunten

Drives? Dat zijn de 4.036 websites die in mei 2017 in Frankrijk werden geïdentificeerd in de databank Nielsen TradeDimensions. 3148 ervan zijn click & drive, afhaalpunten van distributeurs voor online boodschappen met een aparte parkeerplaats en afhaalzuilen. Vandaag stellen meer dan 88 % van de grote hypermarkten (met verkooppunten van meer dan 6.500 m²) de drive-oplossing voor aan hun klanten.

Lees meer

Adyen verwerft bankvergunning

Adyen heeft, naar nu blijkt, eind april een bankvergunning voor rekeningen, bankleningen, betaaldiensten, het uitgeven en beheren van andere betaaldiensten, buitenlandse valuta en het uitgeven van elektronisch geld, verworven.

Lees meer

Zalando: Kosten same day delivery naderen regulier tarief

Het maakt bij Zalando, qua kosten, binnenkort niet meer uit of een klant zijn bestelling pas morgen of vandaag al wil ontvangen. De verzendkosten van same day delivery naderen die van standaard pakketpost.

 

Lees meer

PostNL in meubelbezorging

PostNL neemt JP Haarlem Delivery over, een full service dienstverlener op het gebied van bezorging en montage van meubels. Daarmee stapt de pakketvervoerder in de hoogwaardige dienstverlening in het bezorgen en monteren van meubels bij consumenten thuis.

Lees meer