Nieuws

Britse online supermarkt test leveringsvoertuig zonder bestuurder

Ocado, een online supermarkt in Groot-Brittannië, lanceerde een pilootproject met een voertuig zonder bestuurder dat aan huis levert. Om veiligheidsredenen zitten er nu nog twee personen in het voertuig dat tot acht leveringen kan uitvoeren.

Lees meer

E-commerceplatform voor webshops in Luxemburg

Deze vrijdag bevestigde de Luxemburgse regeringsraad de oprichting van een economisch samenwerkingsverband (GiE) dat de naam ‘Luxembourg for Shopping’ kreeg. Het doel: een elektronisch commercieel platform openen made in Luxembourg.

Lees meer

Ontwikkeling van de franchise: welke bijdrage van e-commerce ?

Moeten franchisenemers e-com­merce nog steeds als een te duchten concurrent beschouwen en klopt het dat de snelle toename van de verkoop via e-commerce hen moet verontrusten?

Lees meer

Argenta maakt zich klaar voor digitale inhaalrace

Argenta zwoer lang bij het bakstenen kantoor, maar springt nu toch op de digitale trein. De spaarbank bereidt de online verkoop van financiële producten voor, zonder tussenkomst van de kantoorhouder.

Lees meer

CEO Xavier Bouckaert doet toekomstplannen van Roularta Media Group uit de doeken: “Storesquare is uniek”

Roularta schakelt een versnelling hoger met Storesquare. Dit ecommerceplatform moet dé Belgische uitdager worden van bol.com. De mediagroep mikt op minstens één miljoen bezoekers in december.

Lees meer

RTL neemt Adfactor over

RTL neemt een meerderheidsbelang van 60 procent in het Nederlandse Adfactor. Het Haagse bedrijf heeft zich gespecialiseerd in digital content marketing en heeft een uitgebreid netwerk van influencers en content makers.

Lees meer

Apple geeft iOS11, watchOS4 en tvOS11 vrij

Apple heeft zojuist iOS 11 voor de iPhone, iPad en iPod touch vrijgegeven, evenals watchOS4 en tvOS 11. Over een week is ook macOS High Sierra beschikbaar voor Macs.

Lees meer

Essent lanceert het peer-to-peer platform Ellyn

Ellyn is een digitale oplossing die bedrijven en zonne- en windparken zichtbaar aan elkaar koppelt. Met dit platform geeft Essent ondernemers ieder kwartier inzicht welk door hun gekozen park de duurzame energie heeft opgewekt die zij hebben gebruikt.

Lees meer

Google wil veiling voor prijsvergelijkers op zijn platform

Google kreeg deze zomer een torenhoge boete opgelegd omdat het concurrerende productvergelijkers benadeelde. Tot nu toe was het zo dat gebruikers die via de zoekmachine van Google zochten op bepaalde producten, bovenaan de pagina een product-overzicht zagen staan van Google Shopping. Googles eigen vergelijkingssite kwam daarbij prominenter in beeld dan concurrerende vergelijkingssites.

Lees meer

Apple Pay Cash uitgesteld

Apple Pay Cash, het nieuwe betaalsysteem van Apple, is vandaag nog niet beschikbaar voor iOS en watchOS4. De systeemsoftware voor iPhones, iPads en Apple Watch wordt vanavond officieel uitgerold.

 

Lees meer