Nieuws

Sterke stijging van fraude met internetbankieren in België

In het eerste kwartaal van 2018 vonden in België 1361 incidenten met internetbankieren plaats. Bijna alle gevallen waren toe te schrijven aan phishing. Dat is zo’n 60 procent meer dan in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017.

Lees meer

Google en Carrefour gaan online verse voeding verkopen

Google en Carrefour hebben een deal gesloten over de online verkoop van verse voeding. Volgens de supermarktketen vormt de samenwerking een wereldwijde primeur, omdat voor het eerst verse voeding aan de man gebracht zal worden via de platformen van de internetgigant. Volgens een mededeling van Carrefour wordt de dienst begin 2019 beschikbaar in Frankrijk. 

Lees meer

Binnenkort video’s van één uur op Instagram

Instagram gaat de publicatie van video’s van één uur toelaten. Het sociaal netwerk zou trouwens contact hebben gezocht met content-aanbieders voor de productie van lange video’s. 

Lees meer

PMV en ING financieren verdere expansie van boodschappendienst Beedrop.be

Beedrop, de online boodschappenservice ontving een financiering van ING en PMV. Daarnaast investeert de oprichter verder in zijn bedrijf. Met deze KMO-cofinanciering van € 700.000 kan Beedrop haar groei in Vlaanderen versnellen, en enkele toekomstgerichte functionaliteiten toevoegen aan de vele online marktplaatsen en het innovatief fijnmazig logistiek systeem.

Lees meer

Belgisch dronesoftwarebedrijf sluit deal met Huawei

Het Antwerpse Unifly, een spin-off van het Vlaamse onderzoeksinstituut VITO, gaat in zee met de Chinese smartphonebouwer en leverancier van netwerktechnologie Huawei. Huawei en Unifly proberen samen in te spelen op de snelgroeiende dronemarkt. 

Lees meer

Coolblue schrapt kleinere webshops

De Nederlandse onlinewinkel Coolblue stopt met zijn meer dan 300 kleinere webwinkeltjes. Zij gaan op in de algemene site van de webshop. Dat moet het bedrijf minder complex maken. Ook wil Coolblue de systemen achter de winkel meer automatiseren. 

Lees meer

Deliveroo integreert honderden restaurants op zijn platform

Deliveroo kondigt aan dat restaurants die met hun eigen team van bezorgers in Brussel en Antwerpen werken, voortaan kunnen toetreden tot het platform en zo kunnen profiteren van zijn netwerk van Belgische koeriers, dat momenteel 2.500 man sterk is.

Lees meer

fonQ opent specialistische marktplaats

fonQ lanceert ‘fonQ Partners’, een specialistische marktplaats in de categorie Home & Living. Via die marktplaats kunnen derden eigen meubels en aanverwante artikelen aanbieden. 

Lees meer

Zalando: tien procent omzet is van derden

Bijna tien procent van de omzet op Zalando wordt gerealiseerde door merken zelf en aangesloten winkelketens. Het bedrijf wil het partnerprogramma hierachter meer dan verdubbelen op middellange termijn.

Lees meer

Streamdienst VRT NU krijgt deze zomer eindelijk app

VRT NU, de online streamdienst van de openbare omroep, krijgt anderhalf jaar na zijn lancering toch een app voor smartphone en tablet. De Vlaming heeft ondertussen wel al de weg gevonden naar VRT NU. 1,12 miljoen Vlamingen hebben zich al geregistreerd op de site.

Lees meer