Nieuws

BeShopping100 4e editie, vanaf nu verkrijgbaar

De vierde editie van de BeShopping100 is verschenen. Voor de eerste keer wordt de Top100 van meest bezochte webshops door de Belgische consumenten een Top150. Ook de Top25 Cross-Border van Belgische webshops die het meest exporteren naar het buitenland wordt een Top50.

Lees meer

PSD2: eerst standaarden, dan toepassingen

De nieuwe richtlijn voor betaaldiensten in Europa moet leiden tot meer innovatie en concurrentie in het betalingsverkeer. Dit betekent onder meer dat banken derde partijen (TPP’s) toegang moeten geven tot gegevens van hun klanten als zij hiervoor toestemming geven.

Lees meer

Vloggers spreken code af over transparantie

Een grote groep YouTubers heeft in een nieuwe code afspraken vastgelegd die moeten zorgen voor meer transparantie over eventuele reclame in hun video’s. In de code staat bijvoorbeeld dat vloggers in hun video’s gaan aangeven wanneer zij worden betaald om een bepaald product aan te prijzen.

Lees meer

Amazon komt nu ook met eigen meubels

Dat Amazon werkte aan eigen sportkleding was al enkele weken geleden gelekt, maar nu heeft het ook officieel een aantal eigen merken op de markt gebracht en gaat zo de concurrentie aan met merken als Nike, Under Armour en Adidas.

Lees meer

Ecommerce Europe launched expert Taskforce on e-Logistics

The new expert taskforce launched yesterday by Ecommerce Europe further boosts the European e-commerce association’s solid expertise in parcel delivery and aims at creating a platform where several stakeholders can exchange information, ideas and best practices.

Lees meer

Amazon Prime wordt de ‘bonuskaart’ van Whole Foods

Amazon Prime wordt het officiële klantentrouwprogramma van de Amerikaanse supermarkt Whole Foods. In de aanloop naar Thanksgiving krijgen Prime-leden bijvoorbeeld extra korting op de kalkoen die ze er kopen.

Lees meer

PostNL heeft pakketstapelaar Shops United overgenomen

PostNL heeft begin november stilzwijgend Shops United (Cargo United) overgenomen. Shops United is een zogenoemde pakketstapelaar die voor duizenden webwinkels pakketverzending faciliteert. Het is de tweede overname van een pakketbroker in korte tijd. In 2015 werd al eens Myparcel ingelijfd.

Lees meer

Europees akkoord over verbod op geoblocking

De onderhandelaars van het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie hebben maandagavond een akkoord bereikt over het verbod op geoblocking in de e-commerce van goederen en diensten. Bedrijven zullen consumenten die zich in een ander land bevinden niet meer mogen verhinderen om hun website te bezoeken of online aankopen te doen.

Lees meer

Deliveroo biedt al zijn zelfstandige koeriers gratis ongevallenverzekering aan

Deliveroo biedt zijn Belgische zelfstandige koeriers vanaf 1 januari een gratis aanvullende ongevallenverzekering aan. De koeriers zullen gedekt zijn vanaf hun eerste levering, aldus Deliveroo, dat al verschillende maanden onderhandelingen voerde over de verzekering.

Lees meer

Webshops van BeShopping100 (B2C) tekenen 13,5% omzetstijging op in België

Brussel, 15 november 2017 – Uit de laatste cijfers van BeShopping100 blijkt dat de omzet van de Top 100 van webwinkels in deze ranglijst met 3,7 miljard euro is gestegen tot 4,2 miljard euro, een stijging van 13,5%. Voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen groeien sterk.

Lees meer