Nieuws

Carrefour opent webshop met 15.000 non-foodproducten

Carrefour België heeft naast zijn bestaande online winkel voor voedingsmiddelen (drive.be) nu ook een webshop voor niet ­voedingsproducten (carrefour.eu/ webshop) ge­opend. In totaal kunnen de klan­ten kiezen uit 15.000 producten. 

Lees meer

Geen voedingsmiddelen in webwinkel Lidl

Momenteel ziet Lidl af van zijn plannen om te investeren in een webwinkel met voedingsmiddelen. Klaus Gehrig, CEO van moedermaatschappij Schwarz Gruppe, wil zich concentreren op de fysieke winkels van het merk. Hij vindt dat de ontwikkeling van de e-commerce voor verse voedingsmiddelen te duur uitvalt voor de keten.

Lees meer

De Croo mikt met 5G-veiling op minstens 679 miljoen euro

Minister De Croo laat in een persbericht weten dat hij op de website van telecomregulator BIPT een consultatie is begonnen over de koninklijke besluiten die de vergunningen regelen van de mobiele operatoren. Het gaat om een veiling van bestaande frequenties die vrijkomen vanaf 2012 en de 700MHz band die gebruikt gaat worden voor 5G en al vanaf 2020 in gebruik kan worden genomen.

Lees meer

Alibaba: kwartaalomzet boven verwachtingen

Alibaba Group Holding heeft donderdag aangekondigd om zijn aandelen te willen terugkopen tot een bedrag van zes miljard dollar.

Lees meer

Amazon investeert in Frankrijk in levering met drones

Amazon kondigde donderdag de opening nabij Parijs aan van een R&D-centrum voor dronesoftware, die de Amerikaanse groep wil gebruiken voor leveringen.

Lees meer

Storesquare voert kapitaalsverhoging door

Het Belgische Storesquare, dat lokale handelaars samenbrengt op één online platform, wil dankzij een reclamecampagne en een kapitaalverhoging zijn naamsbekendheid verhogen en de aanval inzetten op grotere concurrenten als Coolblue en Bol.com.

Lees meer

Walmart: onlineverkoop explodeert in 1e kwartaal

Walmart Stores heeft donderdag voor het eerste kwartaal een stijging van de verkoop in de winkels in de Verenigde Staten aangekondigd die iets hoger uitviel dan voorspeld, ten gunste van een hoger bezoekersaantal in zijn winkels en een stijging van de onlineverkoop.

Lees meer

Hoe WeChat het leven van de Chinezen wil binnendringen

Ongeveer 1.500 ontwikkelaars hebben de opdracht gekregen om het beheer van gebruikers te verbeteren via miniprogramma’s die zijn ingebouwd in WeChat (Tencent Hodings) en gelijkenissen vertonen met en functioneren als applicaties van iOS of Android-besturingssystemen, maar wel minder gegevens verbruiken.

Lees meer

Amerikaans e-commerce groeit 15 procent

Amerikanen kochten in het eerste kwartaal van 2017 voor 98 miljard dollar aan producten en diensten bij webwinkels. Inmiddels is Online goed voor 12,8 procent van alle retailverkopen.

Lees meer

Global E-commerce Summit 2017: Only one month to go!

Only one month to go until the Global E-commerce Summit 2017 (GES), that will take place 12-14 June in Barcelona! The Global E-commerce Summit is the leading annual e-commerce event hosted by Ecommerce Europe and organized by BBP Media.

Lees meer