Nieuws

Amazon laat Amerikaanse consumenten pakjes gratis terugsturen zonder retourlabel


Amazon liet in een blogpost weten dat Amerikaanse klanten klanten hun pakjes gratis kunnen terugsturen zonder deze te moeten voorzien van een retourlabel.

Amazon wil op die manier het terugsturen van pakketten aantrekkelijker en gemakkelijker maken voor zijn Amerikaanse klanten.

Als een klant een pakje gratis en zonder retourlabel wenst terug te sturen, moet de klant zich wel naar een fysieke winkel begeven. Dit kan bij een Amazon Books-filiaal, Amazon 4-star-filiaal, maar ook bij warenhuis Kohl en supermarktketen Whole Foods.

Voorlopig is dit retourbeleid enkel in de Verenigde Staten van toepassing.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...Andere berichten uit BCR&D W#29 NL

België blijft niet achter op het vlak van artificiële intelligentie

Pierre de Muelenaere, oprichter van het bedrijf Iris, stond bij de lancering van dit bedrijf (in 1987) in de voorhoede van de artificiële intelligentie. Momenteel is hij ook voorzitter van EVS, een bedrijf dat actief is op het gebied van sportbeeldvorming, waarvan de technologie ook gebaseerd is op artificiële intelligentie. Volgens hem zijn veel bedrijven geïnteresseerd in tools op basis van artificiële intelligentie en blijft België niet achter op de concurrentie.

Lees meer

Colruyt zoekt burgers die willen investeren in een van de vier Belgische windparken op zee

Windmolenparkontwikkelaar, Parkwind, die onder meer samenwerkt met Colruyt, wil via een burgercoöperatie 20 miljoen euro verzamelen voor de financiering van reeds bestaande en de ontwikkeling van nieuwe projecten.

Lees meer

Acht feiten over de Europese e-commerce

Ecommerce Foundation publiceerde een rapport waarin belangrijke inzichten over de Europese e-commerce gedeeld werden. FashionUnited koos hier acht feiten uit.

Lees meer

FNG Group neemt Zweedse onlineretailer Ellos Group over

FNG Group die bestaat uit een merkpoot, Miss Etam en Brantano neemt nu ook de Scandinavische, Ellos Group, over voor 229 miljoen euro.

Lees meer

Sint-Lambrechts-Woluwe is de locatie voor de eerste Carrefour Bio-winkel in België

Het was al een tijdje aangekondigd dat Carrefour begin juli zijn eerste Belgische Carrefour Bio-winkel zou openen in het zuiden van Brussel, maar de exacte locatie bleef tot nu toe ongekend.

 

Lees meer

"Importcalculator", een online tool voor het berekenen van de douanekosten voor online aankopen

Het online kopen van een product op een website buiten de Europese Unie kan erg duur zijn. Om verrassingen te vermijden en om een min of meer nauwkeurige schatting van de invoerkosten en douanerechten te krijgen, kan een online tool, "Importcalculator", u helpen.

Lees meer

Het nieuwe distributiecentrum van Zalando vestigt zich uiteindelijk niet in Wallonië

Zalando is begonnen aan de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk (Nederland). De locatie, Dour, werd vorig jaar uiteindelijk aan de kant gezet. Het centrum zal een oppervlakte van 140.000 vierkante meter beslaan.

Lees meer

Verzendkosten, een marketingtool voor webwinkels

Bijna 7 van de 10 e-shoppers willen geen verzendkosten betalen voor bestellingen onder de 25 euro. Als het product niet verkrijgbaar is in een fysieke winkel of als het product uit het buitenland komt, is 1 op de 4 consumenten bereid om verzendkosten te betalen.

Lees meer

“Bookaroo” gaat de strijd aan met bol.com in Nederland

Tegenwoordig kunnen Nederlandse boekenliefhebbers terecht bij boekenplatform “Bookaroo” om hun boeken te bestellen.

Lees meer

← Terug naar het overzicht