Nieuws

Amazon opent aanval op Belgische markt


Onbeperkt pakjes gratis laten leveren en eindeloos series streamen. E-commercereus Amazon stelt zijn abonnementsformule Prime open voor de Benelux, in een aanval op e-retailers zoals Coolblue en Bol.com. Voor 3,99 euro per maand kunnen nu ook Vlamingen en Nederlanders intekenen op Prime, waarmee ze meer dan één miljoen producten binnen de 24 uur gratis kunnen laten leveren. Walen hadden via de Franse site al eerder toegang.

Maar Prime blijft niet beperkt tot online shoppen. Abonnees hebben ook toegang tot Prime Video, de online streamdienst en Netflix-rivaal, en Prime Photo, waarmee onbeperkt foto's vanop verschillende toestellen online kunnen opgeslagen worden. Prime-leden hebben tot slot ook toegang tot een aantal exclusieve deals, de jaarlijkse 'Prime Day' en onderdelen van het gamestreamplatform Twitch. Die laatste is bij jongeren erg populair.

Amazon introduceert de light-versie van Prime in ons land ook via een nogal onorthodox handigheidje. Een aparte subsite 'www.amazon.be' bestaat niet en daar zijn voorlopig ook geen plannen voor. Nederlandstaligen die in eigen taal wilden shoppen, konden sinds vorig jaar wel terecht op de Duitse subsite amazon.de. Daar is, na even zoeken, een Nederlandstalig luik te vinden, met vertalingen van productbeschrijvingen, praktische informatie en navigatie. 

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...

← Terug naar het overzicht