Nieuws

Belgische banken starten met unieke digitale identificatie


Tot half september kunnen klanten van ING volop profiteren van de Itsme-technologie. De app kende echter een moeilijke start. Itsme werd eind mei gelanceerd door het consortium Belgium Mobile ID (bestaande uit de grootbanken en telecomoperatoren van het land en ondersteund door de federale regering) met de bedoeling om voor elke Belgische burger die dat wenst een unieke digitale identiteit te creëren.

Hoewel de app oorspronkelijk was aangekondigd voor juli, stortte ING zich deze vrijdag als eerste bank in het avontuur via een groep van testgebruikers die Itsme al hadden gedownload. Vandaag zijn het er al 57.000.

Wat betekent dit concreet? Om zich te identificeren op Home'Bank (ING vindt dat cliënten veel makkelijker toegang hebben tot de app ING Smart Banking, vooral via de ‘fingerprint’ of de digitale vingerafdruk), volstaat het om op de Itsme-knop op het scherm te drukken en de app met dezelfde naam op uw smartphone te openen. Vervolgens kunt u uw saldo raadplegen, verrichtingen uitvoeren en documenten elektronisch ondertekenen, zonder opnieuw te moeten bewijzen dat u wel degelijk de persoon bent die u beweert te zijn. De andere grootbanken van het land zullen de app weldra ook gebruiken.

En de overheid? Want er staat ons toch een echte revolutie te wachten ... De regering werkt momenteel aan een wettelijk kader dat tegen het einde van het jaar klaar zou moeten zijn.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...

← Terug naar het overzicht