Nieuws

Belgische handel moet mee met de tijd


Volgens Dominique Michel, CEO van Comeos, heeft de Belgische handel zoveel achterstand gekend dat deze zich nog steeds niet in de 21e eeuw bevindt. De handel heeft de voorbije decennia een enorme transformatie doorgemaakt. De macht is nu niet meer aan de producent, maar is nu in de handen van de consument. Daarnaast zijn met het internet e.d. de grenzen opgeheven. Tenslotte is technologie momenteel onontbeerlijk voor de handel.

In het licht van onze nieuwe economie, heeft de handel meer dan ooit nood aan flexibiliteit. Dit gaat van flexibelere openingsuren van winkels tot snelle levering aan huis en meer. De consument wil beroep kunnen doen op diensten die aangepast zijn aan de noden van hun privéleven. Werkgevers moeten zich bijgevolg ook flexibeler opstellen naar hun werknemers toe. Iets wat door onze wetgeving moet toegestaan worden.

Op sociaal vlak ziet Dominique Michel nog een tekortkoming: de hoge loonkost in België.
Verder stelt Michel dat de Belgische regelgeving het digitale aspect in acht moet beginnen nemen. Volgens hem dienen de verkopen die online gebeuren bij buitenlandse handelaars aan dezelfde wetgeving onderworpen te worden.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...

← Terug naar het overzicht