Nieuws

Grote tegenslag voor Storesquare


Roularta’s webshop Storesquare zou tegen 2021 rendabel moeten zijn. Toch verliet een grote elektronica klant het platform. Dit is een grote tegenslag voor Storesquare dat zich vooral richt op de Belgische kmo. Met Storesquare wil het mediabedrijf Belgische kmo’s helpen in de strijd tegen buitenlands geweld van onder andere Amazon en bol.com.

Roularta investeert miljoenen in de webwinkel wetende dat het platform pas zal renderen vanaf 2021. De operationele details van het platform worden daarom stevig onder de loep genomen. Ieder halfjaar scant Roeg 39 merken bij vier verschillende webshops. Uit deze scans bleek dat Storesquare’s aanbod tussen april en augustus met 17 procent daalde en botste zo ook op de elektronicaklant die het platform verliet.

Roularta is nu plots heel wat voorzichtiger. Hun uitbreiding naar Nederland staat on hold, al gaat de lancering van Farmasquare wel nog door. Farmasquare zal echter wel meteen hevige concurrentie ondervinden van onder andere Newpharma dat in 2017 een omzetstijging kende van 46 procent ten opzichte van het jaar voordien.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...

← Terug naar het overzicht