Nieuws

Duurzame samenwerking tussen BeCommerce en Recupel


Sinds 2001 zijn producenten en importeurs van elektrische en elektronische apparatuur in de Europese Unie verplicht de door hen verkochte apparatuur in te zamelen en te recycleren. In België is het de vzw Recupel die verantwoordelijk is voor deze opdracht.

Deze wettelijke verplichting geldt ook voor webshops. Volgens Recupel zijn de e-shops zich onvoldoende bewust van deze verplichting en daarom is Recupel een samenwerking aangegaan met BeCommerce.

BeCommerce zal er op haar beurt voor zorgen dat al haar leden aan deze verplichting voldoen. Indien dit niet het geval is, zal de webshop het BeCommerce trust label niet ontvangen.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...Andere berichten uit BCR&D W#25 NL

Amazon lanceert binnenkort nieuwe bezorgdrone

Tijdens de eerste editie van zijn re:Mars-conferentie heeft Amazon zijn nieuwe bezorgdrone geïntroduceerd.

Lees meer

Tegen 2023 zal het online winkelen in Europa naar verwachting met 66% toenemen

Volgens een onderzoek van IGD zal het aantal online aankopen in Europa tegen 2023 naar verwachting met 66% toenemen. Dit cijfer is nog steeds niets in vergelijking met het verwachte cijfer in Noord-Amerika (+152%) en Azië (+196%).

Lees meer

E-commerce-douaneplatform BE-GATE is groot succes

De Belgische douane stelde tijdens Transport Logistic in München het douaneplatform BE-GATE voor. Dit deed ze samen met haar partners: Brussels Airport, Liège Airport en de havens van Antwerpen en Zeebrugge.

Lees meer

Boete voor de Orde van Apothekers

Volgens het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft de Orde van Apothekers inbreuken gepleegd op het mededingingsrecht.

 

Lees meer

Delhaize test uitbreiding van e-commercenetwerk uit in vijf winkels

Klanten van Delhaize kunnen bij vijf zelfstandige winkels terecht om hun boodschappen op dezelfde dag online te reserveren en af te halen. Ze kunnen uiteraard ook kiezen voor een later afhaalmoment als dat hen beter uitkomt.

Lees meer

KU Leuven opent labo voor logistieke technologie in Gent

Op Technologiecampus Gent zijn ingenieurs druk bezig met het uitvinden van nieuwe technieken die transport, bevoorrading en opslag zouden moeten vergemakkelijken in de toekomst. 

Lees meer

Verzendkosten en aanscherping van het retourbeleid

Tegenwoordig herzien steeds meer online verkopers hun retourbeleid.

Lees meer

20.000 pakjes afgehaald bij Lidl

In totaal zijn er 20.000 online bestellingen afgehaald in Lidl-afhaalpunten en dit bijna 20 maanden na lancering van dit concept.

Lees meer

Amazon is met een waarde van 315 miljard dollar het meest waardevolle merk ter wereld

Amazon is op dit moment het waardevolste merk ter wereld. Het merk is 315 miljard dollar waard, hetgeen een stijging van meer dan 50% in vergelijking met vorig jaar.

Lees meer

← Terug naar het overzicht