Nieuws

Matthias Dobbelaere benoemd tot ICT-jurist van BeCommerce


Brussel, 13 juni 2012 – BeCommerce, de Belgische vereniging van bedrijven die op afstand verkopen, kondigt de benoeming aan van Matthias Dobbelaere als ICT-jurist voor het BeCommerce label. Zijn rol bestaat er enerzijds in om de consumenten te informeren over de inhoud van het BeCommerce kwaliteitslabel, anderzijds zal hij instaan voor de begeleiding van de webshops bij het certificeringsproces tot BeCommerce lid, door het onafhankelijke controleorgaan Bureau Veritas.

Matthias Dobbelaere: “Door het BeCommerce Label, haar Awards, haar deelname aan verschillende Europese studietrajecten rond e-commerce is BeCommerce uitgegroeid tot dé Belgische vereniging voor e-commerce handelaren en consumenten. Het lijkt me dan ook een bijzondere eer mee te mogen werken aan deze vereniging die met beide voeten temidden in de digitale revolutie staat.”

BeCommerce voorzitster Patricia Ceysens: “De Belgische internethandel is meer dan ooit aan een inhaalbeweging bezig. Dit uit zich onder andere in een stijging van het aantal webshops die het BeCommerce label aanvragen. Dit label op een webshop verzekert de consument dat hij veilig op afstand kan winkelen. Met de komst van Matthias Dobbelaere aan boord van BeCommerce, willen we nog meer vertrouwen schenken aan de e-consumenten en daarnaast BeCommerce nog verder professionaliseren.”

BeCommerce nam sinds haar ontstaan in 2005 een steile vlucht. Vandaag telt de vereniging niet minder dan 225 leden en 33 business partners. Alleen al sinds begin dit jaar kwamen er 30 BeCommerce leden bij.

Om het BeCommerce label te verkrijgen moeten internethandelaren een certificeringsaudit doorlopen die door het onafhankelijke controleorgaan Bureau Veritas wordt uitgevoerd. Zo moeten deze webshops aantonen dat ze zich houden aan de Belgische wetgeving over verkoop op afstand (wet op de handelspraktijken) en aan de deontologische code van BeCommerce.

De leden moeten informatie over zichzelf op de site geven (naam, adres, telefoonnummer, ondernemingsnummer) en een volledige omschrijving per product op hun site weergeven. Daarnaast moeten ze ook de verkoopsvoorwaarden aangeven,  de regels voor de bescherming van de privacy naleven en een veilige betaling garanderen.

Bureau Veritas gaat dan na of een bedrijf aan de voorwaarden voldoet. De overtreder riskeert een verwittiging, geldboete of uitsluiting.

 

EINDE VAN HET PERSBERICHT

line

Over BeCommerce

BeCommerce is de Belgische vereniging van de bedrijven actief in verkoop op afstand, zowel online (via internet, alle vormen van e-commerce) als offline (via cataloog, direct mail, telefoon, SMS, televisie etc.). De vereniging telt  225 leden en 33 business partners. Dankzij bewustmaking, informatie, promotie, de certificatie van e-commerce websites door middel van een kwaliteitslabel en een eigen gedragscode, wil BeCommerce bouwen aan de groei van de sector en de versterking van het consumentenvertrouwen in distance selling. De audit van het BeCommerce kwaliteitslabel door de onafhankelijke organisatie Bureau Veritas duurt ongeveer 2 maanden. Meer info: www.becommerce.be

← Terug naar het overzicht