Nieuws

Nieuw digitaal portaal moet patiënt naar dossier loodsen


De federale overheid lanceert een online tool waarmee je toegang kan krijgen tot alle plaatsen waar je medische data verzameld zijn.

De minister De Block lanceerde daarvoor een nieuw digitaal portaal waar de patiënt kan doorklikken naar andere platformen die patiëntengegevens, zowel medische als administratieve, verzamelen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om platformen van ziekenhuizen, zoals mynexuzhealth van het UZ Leuven.

Het nieuwe portaal is dus vooral bedoeld om patiënten op weg te zetten naar de andere platformen. Het is meer een overzicht dan een verzameling medische data op zich. Iedereen kan inloggen op 'Mijngezondheid' via zijn eID of de app Itsme. Bij het doorklikken naar andere platformen moet je niet opnieuw inloggen.

Het is de bedoeling dat het aanbod de komende maanden wordt uitgebreid. Voorlopig gaat het vooral om de samenvatting van het dossier bij de huisarts, rapporten en resultaten van het ziekenhuis en registraties als orgaandonor of wilsverklaringen. Later moeten ook gegevens over vaccinaties en geneesmiddelen volgen.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...

← Terug naar het overzicht