Nieuws

Verzendkosten en aanscherping van het retourbeleid


Tegenwoordig herzien steeds meer online verkopers hun retourbeleid.

De Duitse prêt-à-porter webshop, Zalando, heeft besloten om een minimale bestelwaarde van 24,90 euro per mandje in te voeren vooraleer een gratis levering te kunnen bekomen. Voorlopig is dit het geval in Spanje, Ierland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

H&M heeft op zijn beurt aangekondigd om de leveringskosten voor haar Basic leden, klanten die niet vaak kopen, opnieuw in rekening te brengen. Zij zullen nu moeten betalen voor hun levering als de bestelling niet meer dan twintig euro bedraagt (het exacte bedrag is per land verschillend).

Naast de verzendkosten willen veel bedrijven ook hun retourbeleid aanscherpen.

Asos is een van deze bedrijven. De Britse distributeur heeft besloten de retourtermijn te verlengen van 28 naar 45 dagen. Wat u moet weten is dat de klant die zijn bestelling na 28 dagen terugstuurt, niet wordt terugbetaald, maar dat hij wel een voucher ontvangt.

Deze verandering in strategie heeft alles te maken met winstgevendheid.

Volgens Els Breugelmans, hoogleraar Retail Marketing aan de KULeuven, "hebben deze bedrijven er een hele tijd mee ingestemd om geen winst te maken".

Eerst wilden ze de markt betreden en klanten werven.

Claude Boffa, retail expert en leraar aan de Solvay Brussels School (ULB), legt uit dat veel bedrijven hun strategie hebben gewijzigd met de komst van Alibaba naar Europa.

Om hun bestaande klanten te behouden, zullen deze bedrijven andere aantrekkelijke diensten, nieuwe abonnementsformules of speciale kortingen moeten aanbieden. Dit moet hen helpen om niet te veel klanten te verliezen en lucratiever dan ooit te worden.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...Andere berichten uit BCR&D W#25 NL

Duurzame samenwerking tussen BeCommerce en Recupel

Sinds 2001 zijn producenten en importeurs van elektrische en elektronische apparatuur in de Europese Unie verplicht de door hen verkochte apparatuur in te zamelen en te recycleren. In België is het de vzw Recupel die verantwoordelijk is voor deze opdracht.

Lees meer

Amazon lanceert binnenkort nieuwe bezorgdrone

Tijdens de eerste editie van zijn re:Mars-conferentie heeft Amazon zijn nieuwe bezorgdrone geïntroduceerd.

Lees meer

Tegen 2023 zal het online winkelen in Europa naar verwachting met 66% toenemen

Volgens een onderzoek van IGD zal het aantal online aankopen in Europa tegen 2023 naar verwachting met 66% toenemen. Dit cijfer is nog steeds niets in vergelijking met het verwachte cijfer in Noord-Amerika (+152%) en Azië (+196%).

Lees meer

E-commerce-douaneplatform BE-GATE is groot succes

De Belgische douane stelde tijdens Transport Logistic in München het douaneplatform BE-GATE voor. Dit deed ze samen met haar partners: Brussels Airport, Liège Airport en de havens van Antwerpen en Zeebrugge.

Lees meer

Boete voor de Orde van Apothekers

Volgens het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft de Orde van Apothekers inbreuken gepleegd op het mededingingsrecht.

 

Lees meer

Delhaize test uitbreiding van e-commercenetwerk uit in vijf winkels

Klanten van Delhaize kunnen bij vijf zelfstandige winkels terecht om hun boodschappen op dezelfde dag online te reserveren en af te halen. Ze kunnen uiteraard ook kiezen voor een later afhaalmoment als dat hen beter uitkomt.

Lees meer

KU Leuven opent labo voor logistieke technologie in Gent

Op Technologiecampus Gent zijn ingenieurs druk bezig met het uitvinden van nieuwe technieken die transport, bevoorrading en opslag zouden moeten vergemakkelijken in de toekomst. 

Lees meer

20.000 pakjes afgehaald bij Lidl

In totaal zijn er 20.000 online bestellingen afgehaald in Lidl-afhaalpunten en dit bijna 20 maanden na lancering van dit concept.

Lees meer

Amazon is met een waarde van 315 miljard dollar het meest waardevolle merk ter wereld

Amazon is op dit moment het waardevolste merk ter wereld. Het merk is 315 miljard dollar waard, hetgeen een stijging van meer dan 50% in vergelijking met vorig jaar.

Lees meer

← Terug naar het overzicht