Newsletter

Frankrijk plant taks op e-commerce


Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

De taks is onderdeel van een ruimer plan om de handel in de stadscentra te revitaliseren en kleine handelaars te beschermen. Aanvankelijk hadden de indieners een belasting voorgesteld van 50 cent per kilometer voor elk product dat op het internet is gekocht.

Uiteindelijk heeft de Franse senaat een voorstel goedgekeurd dat een taks voorziet van 1 tot 2% op de prijs van online bestelde goederen, afhankelijk van de afstand tussen het laatste magazijn en het afleveradres.

Onder de 50 km zal de taks 1% bedragen, tussen 50 en 80 km wordt het product 1,5% belast, voor grotere afstanden wordt dat 2%. Er geldt een minimum van 1 euro per geleverd product. Leveringen met niet-vervuilende transportmiddelen, handelaars met een omzet van minder dan 50 miljoen euro, lokale landbouwproducenten en boeken worden vrijgesteld van de taks.

De wet wordt overigens pas van kracht nadat hij ook door de Assemblée Nationale is goedgekeurd.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...

← Terug naar het overzicht